Ta trend dokazuje, da pentlje ne sodijo le na darila

5. 1. 2024
Ta trend dokazuje, da pentlje ne sodijo le na darila (foto: Profimedia)
Profimedia

Modni svet je zavit v obsesijo s trendno dekliško estetiko, ki je okrašena z veliko pentljo. 

Če obožujete Lano Del Rey, ultra romantične modne kose in trende, ki vključujejo trakove, čipko in motive v slogu Bridgertona, potem je koketna estetika zagotovo za vas. Nanaša se na stil, ki poudarja igriv, spogledljiv in nežen odnos, pogosto okrašen z nekoliko otroškimi elementi, kot so naborki, pentlje, pastelne barve in srčki. 

Susan Fang jesen/zima 2023

Koketni trend so to sezono z odprtimi rokami sprejeli različni oblikovalci, od Simone Rocha in Miu Miu, do sodobnih blagovnih znamk, kot sta Staud in Aniye Records, pa vse do trgovcev na drobno za množični trg, vključno s H&M in Shein. 

Aniye Records jesen/zima 2023

Nekateri modni analitki trend kokete dojemajo kot odpor proti neizprosno mračnemu in negativnemu ciklu novic, pa tudi proti ogroženim pravicam žensk in pomanjkanju napredka feminizma v resničnem svetu. Drugim pa estetika predstavlja ponovno obuditev stereotipične hiper-ženstvenosti, le da tokrat pod lastnimi pogoji. Popularno kulturo leta 2023 je namreč zaznamoval uspeh ženskega vpliva in moči – največji film je postal Barbie, Taylor Swift pa je s svojo Eras turnejo postala tako družbeni kot tudi poslovni fenomen. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Šik, idealen za zimske dni, v trendovskih barvah sezone: Najljubši praznični kos Kate Middleton ima le eno napako

Priporočamo tudi: Če bi morali v novem letu le v en pulover, ga izberite v tej barvi

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik