Pozabite na hlače z visokim pasom, odslej bomo nosili take

Da se zgodovina ponavlja, je že vsem jasno, a čeprav smo na skrivaj upali, da bodo nekateri modeli, predvsem kavbojke z nizkim pasom, za vedno ostali na zakopani na dnu omare, nas čaka presenečenje.

Pozabite na hlače z visokim pasom, odslej bomo nosili take - Foto: Profimedia

V modi kdaj pride obdobje, ko vsi upamo, da določenih modelov ne bodo nikoli več nosili. Spomnimo se bolerov, ultra koničastih čevljev in čevljev iz obdobja 2000-ih in seveda kavbojk z nizkim pasom. Molili sem, da bi ostali le grda preteklost, a modni bogovi niso odgovorili na naše molitve. Medtem ko smo gledali modne revije za pomladno sezono, smo jih s kotičkom oči ujeli tudi na modnih pistah znamk Balmain, Fendi in Versace. Večina ljudi tega modela hlač ne obožuje, vendar so mu Olivier, Kim Jones in Donatella želeli dati drugo priložnost. Zakaj? To se vsi sprašujemo, vendar ne moremo zanikati kompleksnosti, ki jo je imel ta model hlač za modni svet.

Versace pomlad in poletje 2021

Od kje pravzaprav hlače z nizkim pasom?

Spodnji rob, ki odkriva več, kot bi moral, pravzaprav izvira iz obdobja razcveta mode - v šestdesetih letih. Hipiji so ga prvi implementirali v svoja oblačila in kombinirali s pisanimi majicami z vzorcem "paisley". Prvi zvezdniki, ki so jih na odru nosili brez sramu, so bili Jimi Hendrix, Janis Joplin in Jim Morrison, po njih pa jih je navdušeno sprejela tudi disko scena. Gloria Vanderbilt in Calvin Klein sta bila med prvima, ki sta jih pokazala na modnih revijah, in ni minilo dolgo, ko je čudežni modni mojster sam predstavil svojo različico. Alexander McQueen je predstavil hlače, imenovane "bumster", za katere je značilen prikaz zgornjega dela trebušnih mišic. Po tej modni reviji je trg kavbojk eksplodiral in nihče drug kot Kate Moss se je prva v njih pojavila na naslovnici revije. American Eagle in Guess sta začela z množično proizvodnjo in v trenutku so to vrsto kavbojk nosili vsi do konca prvega desetletja novega tisočletja.

Balmain pomlad in poletje 2021

Popularna kultura

Poleg že omenjenih legend rock'n'rolla, ki so prebile led tega trenda, so za njegovo popularizacijo najbolj zaslužne princese malih zaslonov 21. stoletja - Lindsay Lohan, Paris Hilton, Nicole Richie in Britney Spears, in glede na to, da se je ta trend sprehodil po rdeči preprogi, Keira Knightley ne zaostaja veliko. Pojav nizkega pasu, ki je omogočil, da je vsaka mišica izstopala na skoraj vsaki igralki / pevki / manekenki, nas je stal veliko - od tega, da je dekleta, ki mu ni pristajal, pripeljal do norosti, do zelo neokusnega oblačenja. Spodbujanje nezdravega hujšanja in neprivlačnega prikazovanja delov telesa sta postala glavna težava, zato ni čudno, da smo vsi nestrpno želeli slediti temu trendu do njegovega večnega počitka. Preden pa smo to pričakovali, je sledila njegova reinkarnacija.

Fendi pomlad in poletje 2021

Versace pomlad in poletje 2021

Ponovna interpretacija

Modne revije v Parizu in Milanu so prefinjeno prežemale ta mirujoči trend, zato smo videli klasičen model kavbojk z nizkim pasom pri Bailmainu, kostim  z enako značilnostjo pri Fendiju in elegantne hlače pri pri Versace.

Balmain pomlad in poletje 2021

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Rihanna nam je pokazala, kaj obleči na hladen spomladanski večer

Priporočamo tudi: 5 največjih pomladnih lepotnih trendov: ste za naravno ali drzna 80.?

Najbolj brano