Najlepši trendi nakita, ki jih to poletje morate poznati

Si upate nositi uhane z jagodami?

Najlepši trendi nakita, ki jih to poletje morate poznati - Foto: Profimedia

S pravilno uporabo nakita lahko povzdignemo še tako enostaven stajling. Tako kot ostali modni kosi, tudi nakit postavlja sezonske in letne trende, za vas pa smo jih izbrali sedem, ki jih bomo to poletje videli povsod.

1. Školjke in zlato

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Roski 🐚 Joyce Binneboese (@waldberlin)

Nič ne prikliče spomina na morje kot školjke, prav zato pa se med najbolj priljubljene trende nakita vračajo že več poletij zapored. Letos jih kombiniramo z zlatimi dodatki, rezultat pa so ženstveni in nežni kosi nakita, ki jih lahko nosimo dlje on letošnjega poletja. 

2. Minimalistične zlate verižice

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAISY LONDON (@daisy_jewellery)

Trend, ki presega vroče poletno vreme. Enostavne in nežne zlate orglice so klasičen in vsestranski kos nakita, primeren za layering, torej nošnjo več različnih verižic hkrati, s čimer dosežemo polnejši videz. Letos največ pozornosti pritegnejo nekoliko debelejše in enostavne "kača ogrlice".

3. Perle ostajajo

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OLIVIA & PEARL (@oliviaandpearl)

Perle na najrazličnejše načine obožujemo v vseh letnih časih, poleti pa jim dodajamo tudi barve. Letos z njimi sledimo trendu brezčasnosti, zaradi dolge zgodovine priljubljenosti pa perle postajajo vedno bolj iskan vintage kos nakita. 

4. Motiv poletja: sadje

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes Salazar (@mercedessalazar)

Si upate nositi uhane z jagodami ali ogrlice z limonami? Sadje je namreč eden izmed glavnih motivov nakita letošnjega poletja. Naj bo z kombinaciji s perlicami ali zlatom, s tem trendom je mogoče vsak minimalističen stajling trendovsko povzdigniti.

5. Plastični in rasin prstani

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Roski 🐚 Joyce Binneboese (@waldberlin)

Trend, ki kliče po devetdesetih, poleg tega pa ponuja možnosti za osebno izražanje in kreativo - izdelava svojih rasin prstanov postaja vedno bolj priljubljena prostočasna dejavnost. Prstanom, ki sicer sodijo med najpogosteje nošene kose nakita, bomo tako to poletje dodali živahnost in otroško energijo.

6. Verižice z imeni

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Last Line (@thelastlinela)

V koraku s pogovori o pomenu individualnosti v modni industriji stopa tudi nakit. Personaliziran nakit je sicer v priljubljenosti zrasel v 90-ih letih, vrhunec pa dosegel v začetku stoletja, katerega navdih vedno pogosteje srečujemo tudi v trenutnih modnih trendih. Takšen kos nakita ni sezonski, temveč pa popolen dnevni kos, ki ga lahko nosimo dolgo časa.

7. Vpadljivi in živobarvni prstani

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASOS (@asos)

Trend, s katerim se ne bojimo, da bi ostale neopažene. Večji in živobarvni prstani so ciljna točka stajlinga, okoli njih pa lahko sestavimo celoten stajling. 

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: To so kavbojke, ki jih Jennifer Aniston obožuje za prosti čas

Priporočamo tudi: Poglejte, kako imeti popolno kapsulno garderobo za ženske nad 50 let

Najbolj brano