Letošnjo pomlad bo zaznamoval ta detajl, ki ga bomo nosili na vseh modnih kosih

V dvajsetih letih prejšnjega stoletja so bile resice rezervirane samo za dekleta, povabljena na fensi zabave, v šestdesetih so jih nosili hipiji, v sedemdesetih so jih nosili na usnjenih jaknah, danes pa so 100 let od njihovega prihoda povsod!

Letošnjo pomlad bo zaznamoval ta detajl, ki ga bomo nosili na vseh modnih kosih - Foto: Profimedia

Ko so se pojavile pred stoletjem, si ni nihče niti predstavljal, da bodo postale megatrend, ki je doživel že mnogo sprememb. Najprej so se pojavile na plesni obleki v času prohibicije Ameriki, nato so prevzele glavno vlogo v kavbojskih filmih, nato so osvojile otroke cvetja in kasneje motoriste. Na začetku novega tisočletja ni bilo deklice, ki ne bi nosila roza majice z potiskom Mickey Mouse z resicami, danes pa so se Italijani odločili, da jih bodo vrnili.

Trend sta že prevzeli Rihanna in Hailey Bieber, ki sta nosili rumeni plašč znamke Bottega Veneta, ki se ponaša z dolgimi debelimi resami na dnu plašča.

Prevelike resice postajajo nepogrešljive.

A da se ne bi izkazalo, da je za vse kriv le kreativni direktor Bottege Venete Daniel Lee, je tu še nekaj odgovornih: Boss, Ferragamo in Prada so še dodatno prispevali k popularizaciji resic. Krasile so tako obleke kot modne dodatke, pa tudi plašče in torbe brez izjeme.

Paul Andrew, kreativni direktor modne hiše Salvatore Ferragamo, je skušal oživiti sam začetek tega pojava, tako da se je vrnil v dvajseta leta. Andrew je navdihnjen z obdobjem Charlestona in prohibicije, na modno pistopa je poslal kose, kakršne bi nosila Daisy iz Velikega Gatsbyja.

Kar zadeva Miuccia Prada, kraljico, ki suvereno vlada s strogimi in klasičnimi kroji, ki jih vsako leto predstavi z dozo modernega dizajna, se je odločila, da bo ta trend uresničila na "debelih" resicah na krilih, stiliziranih pod jakno s poudarjenimi rameni.

Brez obotavljanja jih je uporabila na čevljih, torbah in plaščih, zato noben kos, ki se je dotaknil njene modne piste v Milanu, ni ostal brez njih, kjer je predlagala, da bo to trend, ki bo zaznamoval prihodnjo sezono.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Poglejte, katerim stverem se je Melania Trump posvetila na posestvu Mar-a-Lago, po tem ko je zapustila Belo hišo

Priporočamo tudi: Kako modno nositi kavbojski stil po vzoru največjih zvezdnic

Najbolj brano