Kaj je »trda moda«? Spoznajte jo, saj bo zamenjala vse, kar smo nosili v zadnjem letu

Ali je čas, da trenirke zamenjamo za oklep?

Kaj je »trda moda«? Spoznajte jo, saj bo zamenjala vse, kar smo nosili v zadnjem letu - Foto: Profimedia

Stajling z oklepnimi čevlji z visoko peto, stezniki in obleke z verigo od glave do pet se zdi malo verjeten trend, ki bi se razvil sredi pandemije, toda tu smo, gledamo Balenciago, Celine in druge, ki ga predstavljajo v svojih kolekcijah za leto 2021.

Skoraj leto dni traja karantena s prekinitvami in po domu se sprehajamo v copatih in udobnih trenirkah. In čeprav imamo radi udobje, postaja precej dolgočasno, da za sestanke preko Zooma oblečemo vedno en in isti pulover. Kar bi razložilo sedanjo naklonjenost kupcev in blagovnih znamk trpežnim oblačilom - antitezo dnevnim oblačilom s strukturiranimi slogi, ki nas spodbujajo, da sedimo pokonci in ne zdrsnemo na svoje improvizirane pisalne mize.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)

Paco Rabanne že dolgo razmišlja o kovini in verigah, ko po pisti redno pošilja kovinske obleke in pokrivala. Ampak zdaj je srednjeveško celo razpoloženje (ni presenetljivo, da je bilo to obdobje, ki ga imenujemo tudi mračna doba, in, no, to niso najsvetlejši časi ...).

Decembra je Balenciaga v svoji kolekciji za jesen in zimo 2021 predstavila podoben slog, ki je sestavljal čevlje do stegen, ki jih je izdelal obrtnik, specializiran za srednjeveški oklep.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Νάσια | Nassia (@nassia_)

Izjemno ozki stezniki in široki pasovi se močno pojavljajo tudi v kolekcijah Alexandera McQueena in Givenchya za jesen 2021, ki ponujajo nasprotje  bombažnih puloverjev, ki smo jih navajeni nositi že ves čas epidemije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Celine je zadnji, ki se jim je pridružil, ta mesec pa je predstavil svojo kolekcijo moških oblačil za jesen in zimo 2021 v filmu z naslovom Teen Knight Poem v slogu Game of Thrones. Trinajstminutna produkcija je bila polna trdnih kosov, najstniški modeli s kamnitimi obrazi so stopili po Château de Chambord v Franciji, oblečeni v velike, črne jakne z ostrimi rameni, čevlje s kovinskimi konicami in debele srebrne dušilke iz verige.

Medtem ko trpežna oblačila sobivajo z mehkejšimi slogi in čeprav se je prodaja udobnih oblačil od marca lani povečala za 49 %, očitno narašča tudi želja po trših in bolj prilegajočih se slogih.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ti čevlji bodo zamenjali vaše črne škornje, napoveduje Rosie Huntington-Whiteley

Priporočamo tudi: LFW: Najboljše ženske kose si bomo odslej izposojale iz moških kolekcij. Napoveduje Burberry

Najbolj brano