LFW: Najboljše ženske kose si bomo odslej izposojale iz moških kolekcij. Napoveduje Burberry

Kako moške jesenske trende lahko poustvarimo ženske?

LFW: Najboljše ženske kose si bomo odslej izposojale iz moških kolekcij. Napoveduje Burberry - Foto: Profimedia

Digitalna modna revija ikonične britanske znamke Burberry je v ponedeljek na razgibanem terenu predstavila kolekcijo, katere navdih prihaja iz povojnih časov v Veliki Britaniji in predvsem iz izseljevanja na podeželje, kjer so Britanci v brezkončni naravi, brez betonske gneče, iskali novo svobodo - kreativni direktor Ricardo Tisci je za britanski Vogue priznal, da podobne želje po svobodi in naravi med otočani opaža tudi trenutno.

Značilnim bež, črni, modri in globoko rjavi barvi je Tisci dodal še sivo, oranžno in vinsko rdečo, s katerimi je prikazal rdečo nit kolekcije - svobodna interpretacija britanskega podeželskega sloga. Ruralni navdih je zajemal tudi dejavnosti Britancev na podeželju - hoja na sprehod, obiskovanje šole in raziskovanje narave. Z uporabo raznolikih modelov je Burberry sporočil fluidnost prihajajočih trendov, ki niso omejeni na spol in povezane družbene stereotipe.

Povezujoč Burberryevo zgodovino in Tiscijev sodobni pristop k modi je moška kolekcija AW 2021/22, njegova prva izključno moška, potiskala meje moške estetike, izzivala divjost, rast in pogum ter predstavila posodobljene različice že uveljavljenih prepoznavnih kosov.

Ali lahko med kilti, volnenimi trenčkoti in barvnimi vzorci najdemo navdih tudi ženske?

Uvodni stajling je predstavil nekaterim kontroverzno, drugim pričakovano Burberryevo različico moškega krila - kilt. Poleg Burberrya so med najodmevnejšimi narekovalci trend kiltov in tunik napovedali še Louis Vuitton, JW Anderson in Dries van Noten, sicer pa kilt lahko opišemo kot krilo do kolen, ki je po izvoru v škotskih moških uniformah počasi postalo priljubljeno tudi pri ženskah, kjer je zdaj praktično vsakdanji kos naše omare.

Odmevni trend prihajajoče jeseni, sovpada z Burberryevo zapuščino in napoveduje veliko priljubljenost trenčkotov. Čeprav je za mnoge tak plašč že leta garderobna stalnica, bo letos mogoče raziskati nove materiale in različice - Burberry je trenčkote tokrat naredil tudi volnene, poleg tega pa nas navdihnejo z uporabo rut za definiranje pasu in izrezljanimi resicami, ki klasičnemu kosu dodajo dinamičnost in stik s trenutnimi trendi.

1. Ruta ali šal namesto pasu

2. Jakne iz univerze

3. Plisirano krilo in plašč do kolen

4. Udaren plašč iz krzna

5. Kapa z detajli

6. Ujemajoče resice

7. Vrnitev vinsko rdeče

8. Ne bojte se vzorcev

Avtor: Ina Podkoritnik

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če želite optično podaljšati svoje noge, nosite te klasične hlače

Priporočamo tudi: Trend, ki ga boste sovražili ali oboževali: čevlji kot nalašč za Pepelko

Najbolj brano