5 najlepših trendov superg te zime, ki si jih boste želeli imeti

Od popolnoma črnih modelov superg do različic, ki jih navdihuje moda 90-ih, trendi sezone prihajajo neposredno iz uličnega stila in modnih pist.

5 najlepših trendov superg te zime, ki si jih boste želeli imeti - Foto: Instagram

Superge sezone so razdeljene na teh 5 trendov, ki so jih lansirale blagovne znamke, zvezdnice in vsi pristaši mode pa jih naravnost obožujejo. 

Fenomen, ki vidi neomajno prisotnost te obutve na stopničkah sezonskih trendov, je tako nerazložljiv, kot hkrati povsem razumljiv. Po eni strani nobena obutev ni mogla tako dolgo obdržati tega naslova, niti enakega in nepremagljivega uspeha na trgu. Toliko novih slogov, toliko novih trendov in še so tu. Govorimo o supergah, seveda. Obenem so zaradi njihovega udobja in edinstvene vsestranskosti na modni sceni tako dobro izkoriščeni, da so zaobšli potrebo po glamurju v korist praktičnosti. Njihova paleta je nskončna, ponujajo toliko barvnih shem, različnih stilov in modelov, a vsem je skupna ena stran, nepremagljivo udobje. Tukaj je pet glavnih trendov, ki jih opazimo tako na modnih pistah kot v street style lookih, in te superge so več kot pripravljene na zimo 2021 in 2022.

Ne spreglejte:

1. Modre ali črne superge za prefinjen stajling

Superge s črnim ali temno modrim zgornjim delom izkoriščajo kameleonsko moč barve za ustvarjanje tako kontinuitete kot kontrastnega učinka. Ti modeli, ki ohranjajo prirojeno eleganco temnejših odtenkov, so idealni, če želite pomešati športno držo z nezmotljivo prefinjenim pridihom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olesya🗼Paris (@olesyasenchenko)

2. Večbarvne superge

Svet košarke in idola Michael Jordan in LeBron James narekujeta trende na igrišču uličnih oblačil, še posebej ko gre za superge. Zgodovinske blagovne znamke v sektorju zato predlagajo modele, ki jih navdihujejo te košarkarske legende, in v tej novi različici ponovno predlagajo iste silhuete, kot so jih nosili med tekmami. Zanje so pogosto značilni večbarvni vzorci in prisotnost maksi logotipov, in trdimo lahko, da so postali pravi zbirateljski dodatek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

3. Bele (in brezčasne) superge

Odveč je poudarjati pomen belih superg v ženski (in moški) garderobi. Njihova bistvenost, osnovna estetika in lahkotnost, s katero se kombinirajo s kakršnimi koli oblačili, jih je spremenila v kategorični imperativ mode in sodobnega stila. Tudi za letošnjo zimo jih najdemo v preprostih in minimalističnih modelih, v kombinaciji s kavbojkami, elegantnimi hlačami ali celo krilom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viky Rader (@vikyandthekid)

4. Tekaške superge

Athleisure ali bolj preprosto fuzija fitnes oblačil s konfekcijskimi detajli ponovno potrjuje svojo prisotnost v uličnem slogu in tako so postali trend zimske sezone. Prednosti je nešteto, od udobja do možnosti prepuščanja kombinacijam. Lahke, aerodinamične in izdelane iz tehničnih materialov, ki podpirajo tek in trening, so kot nalašč za nošenje z odobnimi oblačili, morda prevelikimi plašči in volneno kapo, vse skupaj pa prepustiti navdihu 80-ih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)

5. Superge z estetiko 90-ih

90. leta so neizčrpna prtljaga navdiha na področju urbanih oblačil. V tem desetletju smo priča vzponu in afirmaciji rap glasbe in načina oblačenja, usmerjenega v predmestja velikih ameriških mest. Liki, kot sta Lauryn Hill ali trojica Salt-N-Pepa (sestavljajo jo Cheryl James, Sandra Denton in Latoya Hanson), so vplivali na celotno generacijo z širokimi hlačami, širokimi puloverji in kapami s ščitniki, zaradi česar so superge postale sestavni del njihove obleke. Pred vami je obilica možnosti, superge z debelejšim, masivnim podplatom, pa take, ki sežejo do gležnjev in seveda, ene in Converse.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rikke krefting (@rikkekrefting)

Fotografije: Instagram/@pernilleteisbaek 

Preberite še: Katie Holmes je nosila neobičajne čevlje, ki jih boste želeli imeti v svoji omari

Preberite tudi: To je nov modni trend, ki vas bo spomnil na vaše otroštvo

Najbolj brano