Vrnitev čevljev, ki jih radi sovražimo: Odstranite prah s starega para balerink, saj nikoli še niso bile tako kul

Potem ko smo lani balerinke lahko videli na revijah najbolj znanih modnih imen, so dekleta generacije Z trend sprejela z odprtimi rokami.

Vrnitev čevljev, ki jih radi sovražimo: Odstranite prah s starega para balerink, saj nikoli še niso bile tako kul - Foto: Profimedia

Na modni reviji Miu Miu lansko pomlad so manekenke drsele po pisti v satenastih balerinkah v kombinaciji z debelimi dokolenkami. Balerinke smo videli na revijah Chanel, Maison Margiela in Simone Roche, zato se zdi, da se je modna srenja enoglasno odločila, da je čas za vrnitev obutve, ki je bila vedno vroča tema. Nekoliko nepričakovano so it dekleta generacije Z sprejela trend z odprtimi rokami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Tovrstno vstajenje balerink nas ne bi smelo presenetiti, glede na to, da so bile v začetku tega leta popularne in t.i. baletna estetika, skupaj z drugimi hiperženstvenimi trendi, kot sta cottagecore in regencycore. Vendar se vrnitev balerink trenutno zdi le malo več kot minljiv trend, na katerega bomo po tej sezoni pozabili. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe)

Mimogrede, balerinke so svoj prvenec v mainstream modi doživele, ko je italijanska oblikovalka Rose Repetto ustvarila par, ki je padel v oči igralki Brigitte Bardot, ki je te čevlje nosila v filmu "And God Made Woman" leta 1956. Kmalu zatem so oboževalke obutve postale tudi druge modne it-dekleta 50. in 60. let, med njimi Jackie Kennedy in Audrey Hepburn

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TANICE ELIZABETH (@taniceelizabeth)

Toda najzgodnejši spomini milenijk in generacije Z na balerinke so najverjetneje izhajali iz Blair Waldorf v seriji Opravljivka, vendar so jih nosila it dekleta iz vseh stilskih subkultur, od Kate Moss in Amy Winehouse do Alexe Chung.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Orion Carloto (@orioncarloto)

Medtem ko se trendi iz zgodnjega obdobja Y2K počasi vračajo, balerinke označujejo vrnitev v modni kaos sredine 2000-ih in zgodnjih 2010-ih. Razlika je v tem, da balerinke niso več sinonim za besedo "preppy", ampak so lahko vse, kar želite. Lahko jih spravite v čisto črno kombinacijo, sprejmete baletno estetiko ali francoski šik, jih obujete z debelimi nogavicami ... Pred vami je res morje možnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Čeprav so balerinke imele svoj trenutek visoke mode, je bila njihova privlačnost vedno cenovna dostopnost. Par zase lahko poiščete na policah high street trgovin ali pa preprosto obrišete prah s starih balerink iz srednješolskih dni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Courtney Trop (@alwaysjudging)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To živilo jejte v popoldanskem času in se poslovite od napihnjenosti: Poskrbi za zdravje vašega črevesja in spodbuja izgubo kilogramov

Priporočamo tudi: Viralen make-up za fotografije za potni list: Sledite tem preprostim korakom za zagotovljeno popoln videz

Najbolj brano