Vrača se še en trend z začetka tisočletja: Mini in midi krila letošnjo jesen in zimo nosimo le tako

Kreativen in sezonski trend, ki so ga vzljubile najstnice 2YK, prevzemajo blagovne znamke z mini ali midi krili čez oprijete, kratke ali dolge padajoče hlače.

Vrača se še en trend z začetka tisočletja: Mini in midi krila letošnjo jesen in zimo nosimo le tako - Foto: Profimedia

Krilo nad hlačami, obsedenost jeseni 2022

V kontekstu mode, ki se vse bolj giblje v smeri brez spola, nas je hibridizacija in plastenje moških in ženskih oblačil navadila, da gledamo (in nosimo) samo tisto, kar nam je všeč, ne da bi se ozirali na kategorije. Novi trend, ki se je pojavil za jesen-zimo 2022 in ki so ga prevzele tudi modne revije za pomlad-poletje 2023, ko so monekeni in manekenke krilo nosili čez hlače, pa je dokaz, da se moda osvobaja toge ločitve moškega in ženskega ter odkriva novo svobodo.

Jacquemus jesen in zima 2022/23

Peter Do pomlad in poletje 2023

Peter Do pomlad in poletje 2023

Krilo čez hlače, nostalgija 2000

Krila čez hlače so trend, ki ima svoje korenine v zgodnjih 2000-ih, zahvaljujoč najstniškim zvezdnicam, kot so Ashley Tisdale, Rachel Bilson, Jessica Alba in Britney Spears, zdaj pa se vrača, vendar z veliko bolj odraslim pridihom in bolj uglajenim slogom.

Jacquemus je med prvimi, ki ga je predlagal za jesen-zimo 2022, s plisiranimi krili, dolgimi do pod koleni, ki pokrivajo hlače z mehko silhueto. Trend pa so zaradi njegovega ustvarjalnega zagona in sezonskega razpoloženja prevzeli tudi vplivneži in ulični stilisti, ki so ljubitelji plastenja in ga opevajo z mikrokrili, ki jih nosijo čez hlače, kot bi bile makrocinture, ali s krili midi in tesno prilegajočimi se hlačami. 

Tory Burch pomlad in poletje 2023

Dsquared2 pomlad in poletje 2023

Tory Burch je za pomlad in poletje kombinacijo krilo+hlače spremenila v bolj minimalistično in sodobno oblačilo. Mini krilo s prilegajočimi se hlačami do kolen, ki se nosijo s športnimi copati, sandali, mokasini ali natikači. Dsquared2 je predlagal potiskano krilo čez prozorne hlače, mini top in jakno iz džinsa. Pri Andrei Adamu pa je bilo kratko krilo z izrezanimi detajli drzno kombinirano z dolgimi ali mrežastimi hlačami, modrčkom in jopico. 

Andrea Adamo pomlad in poletje 2023

Andrea Adamo pomlad in poletje 2023

Krilo nad hlačami: interpretacija Giorgia Armanija

Giorgio Armani je to kombinacijo spremenil v oblačilo prefinjene elegance, očarljiv videz za dan in večer: midi krilo z asimetričnim krojem (pa tudi obleka) je kombinirano z ohlapnimi, padajočimi hlačami ali hlačami v slogu trenirke in ravnimi sandali. 

Giorgio Armani pomlad in poletje 2023

Giorgio Armani pomlad in poletje 2023

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 6 najboljših šamponov proti izpadanju las za vsak žep: Spodbujajo rast las, krepijo lase in globinsko očistijo lasišče

Priporočamo tudi: Zvestoba do groba: Je varanje tako pogosto, da smo ga kot družba normalizirali? Raziskuje naša novinarka

Najbolj brano