V modo se vrača ta trend nakita, ki smo ga oboževali v 90-ih. Vam je še všeč?

Dodatki iz 90. let so še vedno v vzponu in obljubljajo, da bodo to poletje in še pozneje nepogrešljivi.

V modo se vrača ta trend nakita, ki smo ga oboževali v 90-ih. Vam je še všeč? - Foto: Profimedia

Pravijo, da se moda vedno vrača, in to se je zgodilo tudi z oglicami, ki jih natančneje poznamo pod imenom "choker". Oblikovalci velikih luksuznih modnih znamk so nam jih predstavili že na modnih pistah sezone pomlad poletje 2022, ulice pa so se na predlog brez oklevanja odzvale. 

Seveda imamo v mislih ogrlico okoli vratu, ki poudari silhueto ter vnese pridih sloga in elegance v vse naše videze. Trend, ki je prisoten že od devetdesetih let prejšnjega stoletja, a še vedno lahko brez večjega truda polepša obraz ali pričesko. 

Balmain pomlad in poletje 2023

Ne glede na to, ali gre za perle, svetle barve ali zlato, ki poudari barvo kože, so popolni za vsako situacijo, ne glede na naš slog. Pravzaprav je dovolj, da si ogledate Balmainovo kolekcijo pomlad-poletje 2022, da vidite, kakšen vpliv ima lahko preprost choker na celotno obleko. Oliver Rousteing je Binx, eno od svojih manekenk, oblekel v popolnoma črn videz in poudaril zlate dodatke, kot so prstani, detajli na torbici in prava zvezda: choker okoli vratu. 

Balmain pomlad in poletje 2023

A ne le v tej sezoni, tudi v prihodnjih sezonah je predviden kot naš najboljši zaveznik. Videli smo ga že v prvi kolekciji Cruise 2023. V številnih primerih gre za uvod v to, kaj se bo nosilo v naslednji sezoni, in v številnih od njih je bil choker že viden kot bistven dodatek.

Gucci resort 2023

Gucci je bil ena od blagovnih znamk, ki jo je vključila, saj je predlagal mazohistično navdihnjene modele, ki so bili v nasprotju s sproščenim in udobnim videzom, kot je ta na sliki.

Gucci resort 2023

Po tem napredku, ki ga je mogoče videti na modnih brveh, je treba omeniti tudi stilske predopisovalce, ki se še naprej odločajo za ta trend in ga odražajo na svojih družbenih omrežjih. Kim Kardashian, Chiara Ferragni in Španka Gala González so jih že nosile v vsakdanjem življenju ali na najpomembnejših dogodkih. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gala Gonzalez (@galagonzalez)

Možnosti za to ogrlico so tako raznolike kot različice na trgu. Samo pobrskati morate po svojih najljubših spletnih trgovinah, da najdete popoln choker, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Lahko pa pokukate tudi v šatuljico spominov in poiščete tisto, ki ste jo nosili v 90. letih prejšnjega stoletja. Kaj še čakate?

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Marta Kos predsedniško kandidaturo napovedala v nadvse elegantnem videzu, a presenetila z izbiro čevljev. Poglejte, zakaj so jo vsi gledali v noge

Priporočamo tudi: S krompirjem do vitke postave: 10 + ogljikovih hidratov, ki pomagajo pri izgubi teže in hujšanju

Najbolj brano