Te obleke iz 90-ih se vračajo za letošnjo pomlad in poletje

Zahvaljujoč oblikovalcem Bottega Veneta in Nensi Dojaka ter Dua Lipi in Belli Hadid so obleke, ki tesno objemajo telo, spet v modi. 

Te obleke iz 90-ih se vračajo za letošnjo pomlad in poletje - Foto: Profimedia

Da, zahvaljujoč blagovnim znamkam, kot so Bottega Veneta, Givenchy, Maximilian Davis in Nensi Dojaka, in njihovim pomladnim kolekcijam ter mladenkam z zavidljivo postavo Dua Lipi, Belli Hadid in Kaji Gerber se obleke, ki se tesno prilegajo telesu, vračajo ravno v pravem trenutku za pomlad in poletje.

Že nekaj mesecev med zaprtjem spet kraljuje udobje, saj nosimo večinoma puloverje, pajkice in trenirke. Zaradi zaprtja in dela od doma že več kot pol leta v naših mislih in garderobah kraljuje udobje, ki nas nagovarja, da večinoma časa nosimo puloverje, pajkice in trenirke. Glede na pomladne kolekcije pa je videti, da bomo to poletje lahko svojo priljubljeno raztegljivo tkanino s kolesarskih kratkih hlač, spoznali še v vlogi oprijete mini obleke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Če imate iz leta 2007 še vedno kakšno oprijeto obleko iz Topshopa, vas razumemo in podpiramo vaš trajnostni pristop, a bodycon obleka novejšega datuma, ki se vrača v duhu 80-ih, veliko bolj laska vaši postavi, kot njena predhodnica iz začetka novega tisočletja.

Zahvala gre "kralju oprijetih oblek" Azzedine Alaii, katerega obsedenost s kiparsko popolno silhueto ženskega telesa v osemdesetih, je vodila do rojstva najlepših bodycon oblek. Da je ta postala navdih svoji sodobni različici ne gre posebej opozarjati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)

Tako danes ne gre le za preproste mini obleke, oblikovalci se tako kot njihov predhodnik pogosto poigravajo z različnimi izrezi in trakovi, kar je mogoče videti na Bellinem priljubljenem modelu oprijete obleke, oblikovalke Nensi Dojaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nensi Dojaka (@nensidojaka)

Novo bodycon obleko smo tako videli v kolekcijah za pomlad in poletje 2021 ter tudi v kolekcijah, ki se nam obetajo v prihodnji jeseni in zimi. Nad njo so bili navdušeni pri znamkah Celine, Bottega Veneta, Chanel  ter oblikovalka Stella McCartney. Lep dokaz, da oprijeta obleka še zdaleč ni le prehodni trend.

Stella McCartney pomlad in poletje 2021

Ne razlikujejo pa se le modeli in kroji, pač pa tudi način, kako jih nosimo. Čeprav par visokih pet ali sandalov s trakovi vedno izgleda odlično, jih sedaj nosimo tudi z nekoliko bolj nepričakovanimi čevlji, kot so natikači ali superge in celo škornji.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če želite biti videti mlajši, se izogibajte tem 10 modnim napakam, ki vas postarajo

Priporočamo tudi: Klasično belo srajco bomo odslej nosili kot Penelope Cruz

Najbolj brano