Če želite biti videti mlajši, se izogibajte tem 10 modnim napakam, ki vas postarajo

11. 6. 2023
Če želite biti videti mlajši, se izogibajte tem 10 modnim napakam, ki vas postarajo (foto: Profimedia)
Profimedia

To so modne napake, ki vas postarajo.

Vedno je težko deliti "modne nasvete" ali govoriti o "modnih napakah", ker ni nobenega stila, ki ustreza vsem. Moda je povezana s samozavestjo in pristnim užitkom, ta dva elementa pa tradicionalno spremljata "ne-elegantne" kose. Medtem ko je en kos na eni ženski videti kot odlično, na drugi lahko izgleda slabo. Ko resnično uživate v kosu, postane samodejno šik na vas, ker ga nosite na ta čudovito samozavesten način.

Toda pride čas, ko se v svojih oblačilih ne počutite veče najbolje. Vaša postava se spreminja, kar je dobro izgledalo pred desetimi leti, morda danes ni več videti najbolje. Toda, če se še vedno udobno in samozavestno počutite v svojem modnem slogu, preskočite naslednje točke, če pa menite, da je še vedno nekaj prostora za izboljšanje, jih skrbno preberite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks)

1. Pretirano ohlašna oblačila

Včasih je nošenje širokih oblačil zabavno. Široka poletna obleka se zdi romantična, v široki tuniki ali širokih hlačah pa se lahko počutite boemsko. Težave nastanejo, ko neprestano nosite nekaj prevelikih kosov, ker se v svojem telesu ne počutite dovolj samozavestno in menite, da ga morate skriti.  Toda obstaja razlika med nošenjem nečesa, kar je zasnovano za ohlapno, in nošenjem očitno prevelike velikosti.

2. Nošenje zastarelih trendov

Ker je moda ciklična in se vse sčasoma spet vrne v modo, ni nič narobe, če si sposojamo iz preteklosti. Če imate retro občutek za slog, potem ta estetika ustreza vaši osebnosti in samozavest vam pomaga, da jo nemoteno izpeljete. Toda, ko nosite stare kose preprosto zato, ker v nekaj desetletjih niste posodobili svoje omare, potem to na koncu izgleda zastarelo. Če imate radi trende iz preteklih desetletij, a se vam zdi, da vas postarajo, nosite njihove posodobljene različice. Na primer, škatlasti suknjiči so spet v modi, toda blazerji imajo elegantnejše silhuete, zaradi katerih se zdijo sodobnejši. Šik hlače z visokim pasom so prav tako elegantne, vendar imajo zdaj bolj tesno silhueto na nogah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

3. Pretirano ujemanje

Pred nekaj desetletji je bilo poosebljanje sloga, če so se vaši čevlji ujemali z vašo torbico, torbica pa s klobukom. To stilsko pravilo se zdaj zdi zastarelo, saj moda zajema več naklonjenosti do kontrastov. Poskusite z nošenjem čevljev, ki se ne ujemajo z vašo torbico, in poglejte, kakšne zabavne kombinacije silahko izmislite.

4. Monokromatski stajlingi

Čeprav je to varna in enostavna izbira, če se tako oblačite vsak dan, lahko pustite vtis, da se želite zliti z okolico. Medtem ko je lahko videti ležerno, lahko izpade tudi, kot da v videz niste vložili popolnoma nič truda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks)

5. Pasteli

Starejši kot smo, manj nam pristajajo pasteli, saj smo ob njih lahko videti bledi. Vse skupaj lahko izpade precej dolgočasno. A to še ne pomeni, da pastelov nikoli ne morete nositi - le skrbno jih morate izbrati. Poigrajte se z različnimi barvami in odtenki in si oglejte, kako izgledajo ob vaši polti. 

6. Povsem zakrita koža

Nič ni narobe s prekrivanjem kože, če je takšen slog všeč vam. Samo poglejte Diane Keaton. Obožuje plastenje kosov, vendar v estetiki, ki jo uživa, in se ob tem zabava. Toda prekrivanje je povsem neprimerno, če to počnete, ker se vam to zdi "primerno za starost". Če se odrečete oblekam do kolen in brez rokavov v korist matronskih kosov, ker to ljudje "pričakujejo" od vas, potem vas garderoba začne starati. Toda Keaton nosi plasti in konzervativna oblačila v zanimivih krojih, igrivih silhuetah in eksperimentalni modi, zaradi česar se njena garderoba zdi živahno in zabavno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

7. Preveč nakita

Kadar koli gledate romantično komedijo, v kateri nastopa lik v 50-ih, se ponavadi pojavi v komično velikem nakitu, ki ropota in se oglaša ob vsakem premiku. Tudi to lahko deluje na način, kot si ne želite. Ampak spet je vse odvisno od vaše osebnosti. Ampak, če niste popolnoma predani temu videzu in se počutite, kot da se vaše obleke zdijo "stare", boste morda nataknili preveč dodatkov. Poskusite odstraniti kos ali dva, preden se odpravite od doma, in preverite, ali to vpliva na vaše počutje v obleki.

8. Ne bojte se vzorcev

Ko ste mladi, so vam na voljo vse možnosti, priložnosti in tveganja. Zato vas strah postara - mladi se ničesar ne bojijo! Čeprav imate morda pokojninski račun in ne živite več v umetniškem studiu, ste po srcu še vedno mladi, zato si dovolite preizkusiti drzne modne odločitve. Če najdete vzorec, ki vas osupne, poskusite. Verjetno boste v njem videti in se počutili lepo, kar se bo odražalo v tem, kako se nosite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks)

9. Dvodelni elegantni kompleti

Če imate radi pokritost in udobje, ki vam ga ponuja ta silhueta, in (kar je najpomembneje) se v njem počutite lepo, naj bo to v vaši omari. A če dvodelna svečana obleka v notranjosti ne odraža povsem prijetnega počutja, se ne bojte preizkusiti "mlajših" oblek. Samo poglejte hollywoodske rdeče preproge in to, kako se oblačijo zvezde, kot so Sofia Vergara, Angela Bassett, Jennifer Lopez in Jennifer Aniston. 

10. Svetleče hlačne nogavice

Čeprav so včasih nogavice nujne, sijoče hlačne nogavice pa takoj naredijo obleko videti staromodno ali domačo. Lahko preklopite na polprosojne črne, ki so nekoliko bolj seksi. Če pa obleka zahteva kožno barvo, potem izberite kakovostno znamko nogavic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Caroline Monaška: Ognjeno rdečo maksi obleko bi ženske nad 60 let morale nositi tako

Priporočamo tudi: Horoskop: 3 ženske zodiaka, ki so najbolj nagnjene k pridobivanju teže

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač