Takih kavbojk zagotovo še niste videli: Nesporna zvezda nove sezone je ta popolnoma nov model kavbojk

Ko smo že mislili, da kavbojk ni več mogoče na novo interpretirati, se pojavi nepričakovana alternativa, ki spremeni pravila igre.

Takih kavbojk zagotovo še niste videli: Nesporna zvezda nove sezone je ta popolnoma nov model kavbojk - Foto: Profimedia

Januarja je v Milanu potekala modna revija znane blagovne znamke Dsquared2 za jesen in zimo 2023. Dogodek, ki se je začel na ploščadi, spremenjeni v najstniško spalnico, in se pozneje razvil na modni brvi. Vzdušje najstniške norosti, ki ga je uspelo uspešno ustvariti dvojčkoma Caten, kreativnima direktorjema znamke. Zato ni presenetljivo, da se že od takrat govori o novih trendih.  

Eden najbolj kontroverznih modelov, za katerega so se odločili le najbolj drzni, so kavbojke z dvojnim pasom. Dsquared2 jih je predstavil v dveh plasteh: ene kavbojke so bile spodaj zaprte - s kristali ali brez njih -, na vrhu pa so bile druge odpete. Širok pas z veliko zaponko je povezoval obe hlačnici in ustvaril zelo edinstven videz. 

Dsquared2

Dsquared2

Ta trend ima svojo zgodovino. Oblikovalec Glenn Martens se je z oblačilom že večkrat igral. Leta 2016 je za Y/Project predstavil različico, ki je bila sestavljena iz para kavbojk pod parom hlač iz istega materiala. Dodatek, ki je vpet v celotno zahodnjaško tematiko, ki je prav tako trend že nekaj let.  Zdaj je pri Dieslu za kolekcijo pomlad poletje 2023 oblikoval kavbojke z dvojnim pasom v zbledelem odtenku in pas z zaponko z maksi logotipom. 

Diesel

Diesel

Y/Project

Tudi Jacquemus se ni izognil temu trendu in nas je v svoji spektakularni kolekciji Le Raphia za pomlad in poletje 2023 presenetil z (zelo) nizkimi oblačili, pri katerih so pasovi iz džinsa štrleli in ustvarili učinek "spodnjic na ogled". Kontrast tkanin, ki je združeval togost džinsa in nežen bombaž, je ustvaril klasičen, a avantgarden videz, hkrati pa nam je dal lekcijo, kako združiti popolnoma nasprotne materiale, kot so pletenine in kovinske barve. Nedvomno mojstrski tečaj, ki nam bo ostal v spominu. 

Jacquemus

Jacquemus

Kot smo že videli, je plastenje nekaj, kar je na ulicah že nekaj časa. Tudi pojav moških boksaric in bokseric pod kavbojkami z nizkim ali srednje visokim pasom je del najbolj priljubljenih stilov v urbanih območjih. Vezene z imeni blagovnih znamk so tudi kosi, ki smo jih videli na modni reviji Dsquared2 v različnih videzih v kombinaciji z oprijetimi zgornjimi deli. 

Dsquared2

Dsquared2

Miu Miu je že strokovnjak na tem področju, saj nam je v svoji priljubljeni kolekciji za jesen in zimo 2022 pokazal, kako nositi spodnje perilo (vedno z imenom znamke) z oblačili z nizkim pasom. S priljubljenimi dvojnimi pasovi je ta trend postal eden izmed najbolj priljubljenih v uličnem slogu. Vendar se to ne ustavi. Na njihovi zadnji modni reviji za pomlad in poletje 2023 smo še vedno lahko videli različico te kombinacije, ki je bila tokrat vključena v samo oblačilo, da bi simulirala intimna oblačila na modni reviji. 

Miu Miu

Miu Miu

Ta trend pa ne velja le za luksuzni sektor. Tudi hitra moda se je pridružila in že predstavila alternative za vse proračune. To je primer Zare, ki je dala v prodajo pas iz džinsa za simulacijo učinka "dvojnega pasu". Udobna alternativa, ki jo lahko nosite s katerim koli oblačilom. Drznili so si dodati tudi pas z velikimi žepi, prav tako iz džinsa, da bi še povečali vsestranskost dodatka. 

Zara, cena: 19, 95 evrov

Sandro, cena: 195 evrov

Sandro, cena: 195 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Victoria Beckham in njena hčerka Harper v večernih oblekah sta popolnoma osupnili Instagram

Priporočamo tudi: Kate Middleton je bila poosebljena eleganca v smaragdno zelenem plašču Alexander McQueen in pleteni obleki

Najbolj brano