Sandali z nogavicami: Ta "grdi" trend se je vrnil pravočasno za hladno vreme in novoletne zabave

Sandali že dolgo niso več sezonski dodatek: to sezono jih blagovne znamke kombinirajo s športnimi nogavicami in enobarvnim videzom.

Sandali z nogavicami: Ta "grdi" trend se je vrnil pravočasno za hladno vreme in novoletne zabave - Foto: Profimedia

Sandali z nogavicami so ena od tistih stilskih kombinacij, pri katerih ni polovičnih ukrepov: ali jo obožujete ali sovražite. Njuno zavezništvo je v zgodnjih 2000-ih letih zmagalo kot eden tistih trendov, ki so jih na tednih mode nosila najbolj drzna modna dekleta. Navsezadnje je bila to hrana za ulični slog: popolno nasprotje med vsemi vrstami vzorcev in nogavic, ki so lahko segale od bleščic do športnih nogavic. 

Baum und Pferdgarten jesen in zima 2022/23

Off-White jesen in zima 2022/23

Enako široko paleto možnosti najdemo v kolekcijah za jesen in zimo 2022-2023. Čeprav jih je verjetno najtežje nositi, so športno navdihnjene rebraste nogavice tudi to sezono priljubljene. Off-White je ena od blagovnih znamk, ki ponuja sandale in vezalke z nogavicami, kapami XL in šali z logotipom. V Kopenhagnu je Baum und Pferdgarten poskrbel za nekoliko bolj damski videz s prešitimi krili in srajcami s kratkimi rokavi na pulijih. Bele nogavice, prav tako z diskretnim logotipom, so bile osnovno oblačilo v kombinaciji s sandali s trakovi. 

Jacquemus jesen in zima 2022/23

Maryam Nassir Zadeh jesen in zima 2022/23

Dsquared2 jesen in zima 2022/23

Močne pletene nogavice so logična naložba ne le za spopadanje z mrazom. Poleg superg se ta dodatek kombinira z vsemi vrstami sandalov. Nevtralni toni blagovne znamke Jacquemus so možnost, ki se dobro ujema z belimi sandali, ki jih dodaja videzom. Bolj formalna alternativa Maryam Nassir Zadeh, ki se odloča za športna oblačila v kombinaciji s sandali in nogavicami. V primeru Dsquared2 je ta mikrotrend navdihnjen z gorpcore sandali, ki spominjajo na gorske škornje.

COS jesen in zima 2022/23

Dolce & Gabbana jesen in zima 2022/23

Lanvin jesen in zima 2022/23

Druga možnost, ki jo je mogoče videti na modni brvi, je (pol)prosojna oblika. Cos predlaga pisarniški videz, v katerem sandale kombinira z nogavicami, ki dajejo transparentnim oblačilom drugačen pridih. Veliko bolj seksi je Dolce & Gabbana, ki je za spodnje perilo predlagal nekakšne nogavice s podvezičnim pasom, tako da je v sandalu viden pogled na prste. Druga ideja je barvit pristop Lanvina: francoska hiša se odloča za usnjene obleke z ujemajočimi se sandali in nogavicami v isti barvi. To je način prenosa trenda za tiste, ki se ne vidijo v sandalih z nogavicami. Cenimo tudi logiko, ki stoji za tem: navsezadnje gre za to, da se še naprej zagotavlja možnost prodaje izključno sezonske obutve, in to brez mraza (v večini primerov). 

Navdih, kako to zimsko sezono kombinirati nogavice in sandale, poščite v spodnjih fotografijah ulične mode.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kralj Charles III sklical krizne sestanke s princem Williamom zaradi Harryja in Meghan

Priporočamo tudi: Sharon Stone sijoča v osupljivi živo roza obleki, ki je objela njeno telo na vseh pravih mestih

Najbolj brano