Pozabite na romantične bluze, ta majica je najbolj vsestranski kos pomladne garderobe

22. 3. 2023
Pozabite na romantične bluze, ta majica je najbolj  vsestranski kos pomladne garderobe (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta netrendovski kos še nikoli ni bil tako moden.

Kljub prizadevanjem mode, da bi se osvobodila okovov sezonskih trendov, jih je nemogoče popolnoma zanemariti. Zakaj? So kulturni kazalci - in to ne le na modnih brveh. Pretakajo se navzdol in se širijo navzgor, pa naj gre za kulturno ponastavitev - pomislite na trend Y2K - ali za komentar družbeno-gospodarskega okolja, v katerem se nahajamo. Drugi pa so manj odločilni, a vseeno vredni omembe. Eden takih trendov je neprepustna (in pogosto prosojna) spodnja plast. Če se sliši preveč preprosto, da bi bilo res, si oglejte kolekcije Miu Miu, Acne Studios, Ann Demeulemeester, Ferragamo in Bottega Veneta za pomlad/poletje 2023 in se prepričajte, da ta netrendovski trend še nikoli ni bil tako pomemben.

Miu Miu pomlad in poletje 2023

Miu Miu pomlad in poletje 2023

Pri tem trendu ne gre le za praktičnost, temveč za umirjeno seksi videz, ne da bi bilo treba razgaliti vse, ampak ga je treba nositi samostojno ali v plasteh, da bi se razlikoval po teksturi. Je tesen, občasno prosojen in univerzalno laskav za vsako postavo. Samozavest do telesa je prava izbira. 

Bottega Veneta pomlad in poletje 2023

Dejstvo, da je ta osnovni kos že postal nepogrešljiv del garderobe modnih deklet po vsem svetu, priča o moči komaj opaznega zgornjega dela. Nič čudnega. Ta preprosta majica je enostavna za stiliranje in, če je pravilno narejena, je alternativa popolni beli majici z dolgimi rokavi. Razmišljate o tem, da bi se odločili zanjo? Ne pozabite: tesen zgornji del zahteva maksi spodnji del z dolgimi krili ali širokimi hlačami. Poleg tega poskrbite, da se vam bo tesno prilegala - lahko celo zmanjšate velikost - in za dodatno prikimavanje novim letom poskusite s stilom z odprtinami za palec.

Ferragamo pomlad in poletje 2023

Acne Studios pomlad in poletje 2023

Ann Demeulemeester pomlad in poletje 2023

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj elegantna princesa v vojaških hlačah za vsak dan: Trend cargo hlač to pomlad dosegel tudi monaško princeso Charlène

Priporočamo tudi: Amaya - Maja Keuc delila fotografije iz dopusta in pokazala svoj boemski stil

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik