Pozabite na minimalistične sandale, vrača še en trend poletne obutve, ki ga nismo več pričakovali

Gladiatorski sandali so potrjeni kot eden največjih trendov poletja 2021: od Amine Muaddi do Dsquared2 in Blumarine razkrivamo vse modele, ki jih ne gre zamuditi.

Pozabite na minimalistične sandale, vrača še en trend poletne obutve, ki ga nismo več pričakovali - Foto: Profimedia

Sandali s čtrakovi in visokimi petami se vračajo neposredno iz 2000-ih in so potrjeni kot glavni junaki tega poletja.

Včasih se trendi vračajo. Zgodilo se je s širokimi hlačami, z nizkim pasom, zdaj pa je čas za gladiatorske sandale, tiste, ki jih je treba privezati okoli gležnja ali nad kolenom in stegnom, ki si jih bodo številni milenijci zapomnili kot enega največjih trendov pisanih 2000-ih, ko so zasijali skupaj z nespornimi ikonami sloga, kot sta Britney Spears in Paris Hilton.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

A vrnimo se k našim ljubljenim sandalom z dolgimi trakovi. Prva, ki je prestregla trend čevljev, ki je zdaj eksplodiral, je bila Amina Muaddi. Oblikovalka čevljev, ki jo zvezdniki najbolj ljubijo, je pravzaprav pogosto predlagala modele v kolekciji, kjer so trakovi od stopala navzgor zavili skoraj celo nogo. Nato je lani sodelovanje med Muaddijevo in Rihanno pri liniji obutve Fenty pripeljalo do nastanka Caged In, par sandalov z visoko peto, kvadratnim zaključkom in zelo dolgimi usnjenimi trakovi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI 🧚🏽‍♀️ (@aminamuaddi)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI 🧚🏽‍♀️ (@aminamuaddi)

Seveda je bila kolekcija resnično uspešna in čeprav je LVMH nato napovedal (začasno?) zaprtje Fentyja, so nekateri modeli Caged In (na srečo) še vedno naprodaj na Farfetchu. Amina Muaddi pa je nato predstavila podebne modele čevljev tudi v ekskluzivni kapsuli, ustvarjeni za blagovno znamko A$AP Rocky, AWGE.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI 🧚🏽‍♀️ (@aminamuaddi)

S spomladanskimi poletnimi kolekcijami 2021 je končno prispelo uradno priznanje trenda: najprej s sandali s trakovi, ki se dvigajo do stegna na modni pisti za Blumarine, nato pa s predstavitvijo Dsquared2 Dominatrix. Toda Ermanno Scervino, Giuseppe Zanotti in Thomas Neuman so predlagali tudi osebno interpretacijo modela gladiatorja, strogo z visoko peto. Skratka, očitno bodo to čevlji, ki bodo dokončno zaznamovali vrnitev k absolutnemu glamurju. In komaj čakamo.

Dsquared2 pomlad in poletje 2021

Blumarine pomlad in poletje 2021

Ermanno Scervino pomlad in poletje 2021

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Sarah Jessica Parker nosila popolno poletno obleko za prosti čas

Priporočamo tudi: Agelina Jolie je nosila svež poletni stajling, ki ga boste želeli posnemati

Najbolj brano