Pozabite na izpostavljene tangice, prosojne hlačne nogavice so se vrnile kot protagonistke modne revije Miu Miu in še nikoli niso bile tako vidne

Po spodnjicah zdaj iz krila kuka rob hlačnih nogavic, pripomoček za udobje, ki v Parizu ponovno pridobiva velik zagon trenda, ki si ga je zamislila Miuccia Prada.

Pozabite na izpostavljene tangice, prosojne hlačne nogavice so se vrnile kot protagonistke modne revije Miu Miu in še nikoli niso bile tako vidne - Foto: Profimedia

V oblačilih Miu Miu za jesen in zimo 2023/24 se med nogavicami, ki gledajo iz krila, in kodami hiše, ki so vedno sodobne, oblikuje preprostost vsakdana.

To je delo opazovanja, ki ga je Miuccia prenesla na modno brv na pariškem tednu mode 2023, pri čemer je premišljevala o ženski postavi in ujela tiste poteze, zaradi katerih je ta gospodarica. Tu so torbica, ki jo nosi v pregibu roke, prosojne nogavice, ki božajo noge, pa vse do vsakodnevnih videzov, ki nas popeljejo iz pisarne v telovadnico, v trgovino in nazadnje domov.

Pajkice, trenirke, usnjene jakne v slogu gospe Prade. Podrobnosti ne izdajajo, nasprotno, preučene so do milimetra, da nas spomnijo na naravnost, ki jo vložimo v oblačenje, ko v samih nogavicah pletenina ostane zložena. Okus vsakdana v jopicah in puloverjih z izrezom ter na nogah slingbacks in peep toes.

Krilo se iz mikro spremeni v midi, sega do kolen in je posuto s pikami, vendar ostane z nizkim pasom, da se ne pokaže več rob hlač, temveč rob nogavic, kot je na odprtju modne revije pokazala Mia Goth. Najlonski dodatek, od najsvetlejšega do najtemnejšega prosojnega, je nezmotljiv v naših predalih garderobe in na najbolj demokratičen način oblači od milanske gospodinje do karieristke.

Miu Miu pa je črpal tudi iz uspešnih kod hiše in ponovno predstavil videz brez krila in brez hlač, ki že podžigata trende te sezone. Tako kot Kate Moss v devetdesetih, je tudi Emma Corrin zaključila revijo s kratkimi hlačami, okrašenimi s kristali Swarovski.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Milanski teden mode letos v modo vrača model hlač, ki so dolgo veljale za edine nosljive

Priporočamo tudi: Dobro znana in učinkovita presnovna ali metabolična dieta: Pospešite svojo presnovo in hitrost hujšanja s temi preprostimi živili

Najbolj brano