Pozabite na Chanelove balerinke, to pomlad je v modi v model, ki se od ikoničnih ravnih čevljev razlikuje v enem detajlu

13. 5. 2024
Pozabite na Chanelove balerinke, to pomlad je v modi v model, ki se od ikoničnih ravnih čevljev razlikuje v enem detajlu (foto: Profimedia)
Profimedia

To je pravi čas, da si zagotovite svoj par!

Najprej je bil to viralni modni športni copat, nato pa je sledil škorenj z debelim podplatom. Naslednji so bili Birkenstockovi natikači. Obsedenost mode s čevlji z ravnim podplatom je v zadnjem desetletju ostala nespremenjena, in če lahko sklepamo po modnih pistah za pomlad/poletje 2024, se ne bo zmanjšala.

Medtem ko so balerinke v tej sezoni jasen favorit na lestvici udobnih čevljev, se za prvo mesto prikrito poteguje še en slog: balerinke s koničastim zaključkom. Moda je trenutno navdušena nad ženstvenimi čevlji, in res, ta elegantni čevelj je morda le eden od redkih stilov, ki je uspel zvabiti tako zvezdnice kot ulične oblikovalce, da so se odmaknili od visokih pet, ki podaljšujejo noge.

Seveda smo v zadnjih 12 mesecih videli Alaïine okrašene balerinke in Le Monde Beryl Mary-Jane, ki so si prisvojile krono "kultnega nakupa", vendar je nekaj v poenostavljeni silhueti koničastega čevlja, ki se zdi nekoliko bolj eleganten, zato je odlična alternativa za spomladanske dogodke in poletne večere.

Profimedia

Fashion East: Johanna Parv pomlad in poletje 2024

Profimedia

Gabriela Hearst pomlad in poletje 2024

Ne verjemite nam le na besedo: balerinke s koničastim zaključkom so se pojavile na modnih brveh vseh, od Gabriele Hearst - v kombinaciji z elegantno srebrno midi obleko - do Johanne Parv iz Fashion East - v kombinaciji s športnimi enobarvnimi oblačili. V akcijo se je vključila celo modna ljubljenka Gigi Hadid, ki je črno usnjeno jakno in elegantne hlače kombinirala s črnimi balerinkami s koničastim zaključkom To je bil eleganten vsakdanji stajling v najboljši luči.

Profimedia

promocijsko gradivo

COS, cena: 175 evrov

promocijsko gradivo

COS, cena: 175 evrov

promocijsko gradivo

COS, cena: 150 evrov

promocijsko gradivo

AEYDE, cena: 225 evrov

promocijsko gradivo

TOTEME, cena: 490 evrov

promocijsko gradivo

TOTEME, cena: 490 evrov

promocijsko gradivo

Loeffler Randall, cena: 287 evrov

promocijsko gradivo

Le Monde Béryl, cena: 402 evrov

promocijsko gradivo

Prada, cena: 434 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ne zjutraj ali dopoldan, to sadje morate uživati zvečer za rekordno hujšanje in jedilnik poln antioksidantov

Priporočamo tudi: Dan v tednu na katerega ste rojeni, pove veliko: Razkrije, kakšen človek ste, kaj bi morali početi in kakšni ste v ljubezni