Pozabite mini krila, v modo se vrača romantičen trend oblek, ki smo ga oboževali pred 20 leti

Zabavna obleka z volančki, ki izvira iz 90. let, ki jo nekateri obožujejo, drugi sovražijo, se vrača v prenovljeni različici. 

Pozabite mini krila, v modo se vrača romantičen trend oblek, ki smo ga oboževali pred 20 leti - Foto: Profimedia

Piše se leto 2003. Nick Lachey in Jessica Simpson se znajdeta v tabloidih, Beyoncé na podelitvi glasbenih nagrad MTV osvoji nagrado za najboljši ženski videospot za pesem Crazy In Love, Phoebe Philo pa zaključi drugo leto kot kreativna direktorica Chloéja. Hlače se nosijo nizko, stranski robovi in mokri sijaj so na dnevnem redu. Mislili smo, da bodo devetdeseta leta desetletje zatona mode, vendar smo se motili.

Od Beyoncé do Paris Hilton... vse najbolj vroče zvezdnice 90. let so se odločile za party obleko z volančki.

V zadnjih dvanajstih mesecih so se ponovno pojavili trendi, ki so bili priljubljeni v devetdesetih letih prejšnjega stoletja: od metuljastih zgornjih delov do pajkic, Uggic in korzetov. Dovolj, da tisti, ki so prvič živeli v času teh trendov, prebudijo nostalgijo. In še ni konec. Ob pričakovanju na pomlad in poletje pa je nabrana party obleka najnovejši ikonični videz desetletja, ki se je ponovno pojavil.

Victoria Beckham pomlad in poletje 2023

Victoria Beckham pomlad in poletje 2023

Asimetrična, poševno obrobljena in prilegajoča se: tipična obleka iz devetdesetih let je prepoznavna na daleč. Spominja nas na Paris Hilton na podelitvi nagrad Teen Choice Awards, Marisso Cooper na Newport Beachu in zdravo mero študentskega razcveta. Na srečo so ponovne izdaje iz let 2022 in 2023 bolj prefinjene in velika imena, kot so Victoria Beckham, Blumarine in KNWL, so ta kos reinterpretirala za svoje kolekcije pomlad/poletje 2023. Čeprav ohranjajo volančke in dolge dolžine, so barve mehkejše - pudrasto rožnata in lila, slog pa je bolj umirjen.

KNWL, pomlad in poletje 2023

Blumarine, pomlad in poletje 2023

Čeprav pozdravljamo tiste, ki se odločijo popolnoma sprejeti duh desetletja, vključno z bleščečimi čevlji in izjemno bleščečimi senčili za oči, obstajajo tudi bolj prefinjeni načini, kako slediti temu trendu. Lahko se na primer odločite le za en element sloga: asimetrični rob ali rahlo nabrani rob. Ker so navdih za videz našli v arhivih, vam svetujemo, da poiščete tudi vintage modele na straneh za preprodajo, kot so Depop, Etsy in Vestiaire Collective. Pazite, morda boste spet podlegli čarom mode devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta Zarin karirasti suknjič je postal naš najljubši kos v tej sezoni

Priporočamo tudi: Kate Middleton in Meghan Markle: Koliko sta v preteklem letu 2022 porabili za prenovo garderobe?

Najbolj brano