Pozabite klasičen suknjič, to je kos, ki si ga bomo to poletje ogrnili čez ramena

28. 5. 2024
Pozabite klasičen suknjič, to je kos, ki si ga bomo to poletje ogrnili čez ramena (foto: Profimedia)
Profimedia

Spet nosimo puloverje čez ramena v stilu "starega denarja".

Brezčasna moda, ki temelji na minimalizmu, nikoli ne izgine iz mode – kot pravi Taylor Swift v eni od svojih pesmi. Nemška blogerka Xenia Adonts nas je opomnila na stilsko klasiko – pulover, ogrnjen čez ramena in morebiti zavezan spredaj, ki predstavlja estetiko starega denarja.

Trend nošenja puloverjev čez ramena je vedno bil stilski hit in vrhunec preppy estetike. Ljudje s stilom se zavedajo, kako velik učinek ima ta preprost in cenovno dostopen detajl. Golf in tenis stil sta prevzela ulični stil in uvedla preppy estetiko kot nepogrešljivo. Pulover, ogrnjen čez ramena in zavezan okoli vratu, je primeren tako za popoldansko kavo kot za obisk Wimbledona, stilska paleta tega kosa pa je zelo široka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

DNK modne hiše Ralph Lauren Polo je zgrajen na estetiki puloverjev z V-izrezom, ki jih nonšalantno nosimo čez ramena. Pri tem se lahko poigravamo z barvami in s tem določamo, v katero stilsko smer želimo, da gre naš stajling. Xenia en dan obleče siv pulover za minimalistično barvno usklajenost, druge dni pa izbira bolj živahne barve, kot sta rdeča in rumena, da razbije potencialno monotonost outfita.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Dobra novica je, da za sledenje temu trendu ni treba iti po nakupih. Vsakdo ima v svoji omari pulover, ki ga, upajmo, še niste pospravili med zimske kose – pustite nekaj modelov v omari, da jih imate za plastenje stajlinga. Xenia rada nosi puloverje ogrnjene okoli ramen, skupaj s hlačami in krili, kar je postalo njen prepoznaven stajling.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Lahki, dodelani puloverji so idealni za večerno ohladitev, do takrat pa jih lahko nosite čez ramena in zavezane okoli vratu. Tiho razkošje ponovno zmaguje – in tudi to sezono sta preppy stil in ideologija minimalizma zmagovalna kombinacija.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so živila (in pijače), ki jih po vadbi nikoli ne bi smeli uživati

Priporočamo tudi: Kako hranite denar v denarnici? Po ljudskem prepričanju in feng shuiju obstaja 5 pogojev za več denarja

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik