Kako hranite denar v denarnici? Po ljudskem prepričanju in feng shuiju obstaja 5 pogojev za več denarja

27. 5. 2024
Kako hranite denar v denarnici? Po ljudskem prepričanju in feng shuiju obstaja 5 pogojev za več denarja (foto: Profimedia)
Profimedia

Ali boste bogati ali ne, je odvisno od tega, kako ravnate z denarjem. Pri tem ni pomembno, ali ste denarnico kupili sami ali jo prejeli kot darilo ali pa, bog ne daj, kupili rabljeno. Feng shui nasveti lahko izboljšajo vaše finance. 

Če se sprašujete, zakaj nimate pravega malega bogastva, je morda odgovor v vaši denarnici. Morda ste se nasmejali, po nekaterih starih verovanjih in feng shuiju je vaš odnos do denarja zelo pomemben. Ni vam treba obsedeno ljubiti denarja, z njim morate le dobro ravnati. Preverite, če delate kaj narobe:

  1. Ni popolnoma vseeno, ali so bankovci v vaši denarnici lepo zloženi ali zmečkani in malomarno natlačeni. Neurejena denarnica blokira pretok pozitivne energije in s tem vnaša kaos v vaše finance. Če torej želite v svoje življenje pritegniti obilje, naj bo vaša denarnica urejena in računi skrbno zloženi. Denar morate spoštovati, če želite, da še naprej prihaja.  
  2. Paziti je treba še na eno stvar in to je, da v denarnici nikoli ne nosite neplačanih računov ali celo tistih, ki ste jih plačali. V vaše življenje namreč pritegne energijo plačila, zato boste morali za nekaj dati denar.  
  3. Prav tako imejte v denarnici samo denar in bančne kartice, vse ostalo nosite v nečem drugem. Pomembno je, da imate v njem vedno nekaj več denarja, kot ste načrtovali. To v vaše življenje prinese še boljše finance.
  4. In še nekaj. Ni pomembno, ali ste denarnico kupili sami ali ste jo prejeli kot darilo. Priporočljivo je, da denarnico izberete in kupite sami, da jo boste imeli radi in boste v njej z veseljem hranili denar. Vsekakor se izogibajte nakupu rabljenih denarnic, saj nikoli ne veste, kakšnega lastnika je imela in kakšno energijo prinaša s seboj – dobro ali slabo.
  5. In po feng shuiju je pomembna tudi barva denarnice:  
  • Rdeča denarnica: za ljudi, katerih element je ogenj ali zemlja (z vodo in kovino se obnese slabše), je že od antičnih časov znano, da ta barva privablja bogastvo in obilje ter hitro nevtralizira negativno energijo.  
  • Temno modra denarnica: za ljudi, katerih element je les ali voda; ta barva simbolizira obilje.  
  • Črna denarnica: Za ljudi, katerih element je les ali voda, bi morali imeti denar v črni denarnici, če želite v svoje življenje prinesti blaginjo.  
  • Rjava denarnica: za ljudi, katerih element je zemlja ali kovina; ta barva prinaša bogastvo in je najpogostejša med denarnicami, vendar je ne smejo nositi ljudje, rojeni pod elementom ognja ali vode.  

Zelena denarnica: za ljudi, katerih element je les ali ogenj – ta barva je odlična izbira, če želite nov finančni začetek, ne glede na preteklost.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Še en ogromen uspeh slovenske modne oblikovalke! Njena kreacija osupnila v Cannesu (Nosil jo je mož te zvezdnice, ki jo pozna cel svet!)

Priporočamo tudi: 'Nevronska nostalgija': Zakaj lahko glasba iz najstniških let znanstveno pomiri vaše strahove in vas naredi srečnejše

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač