Pozabite črtaste puloverje, to so najbolj trendne jope letošnje jeseni in zime

Za nošenje 24 ur na dan.

Pozabite črtaste puloverje, to so najbolj trendne jope letošnje jeseni in zime - Foto: Profimedia

Zbogom mikro jopica! Pulover je spet dolg in ga lahko nosite čez vse: čez obleko z naramnicami, krilo z volančki ali neposredno kot mini obleko. 

Prepričani smo, da bo ta trend za jesen zima 2022/2023 postal viralen ne le zato, ker se je pojavil na modni brvi, temveč govori o bolj "udobni" strani hladne sezone: to bo tako iskana Linusova odeja, ki je zdaj zgoščena v pleteno oblačilo, ki ga je mogoče nositi. Pravzaprav je to čas velikih puloverjev iz lahkih in toplih voln, vključno s kašmirjem, pa tudi iz debele preje, ki se ročno obdeluje in ustvarja tridimenzionalne teksture.

Marco Rambaldi jesen in zima 2022/23

Cormio jesen in zima 2022/23

Dolga jopa je zaradi kakovosti preje še posebej mehka, kar je primerno za novo športno eleganco, ki jo navdihuje kolektivni slog. A ne najdemo le značilne bele barve alpak ali kamelje barve kašmirja, temveč oblikovalci predlagajo široko paleto barv, s katerimi se bomo lažje soočili z jesensko sivino. Žakard (Molly Goddard) ali kontrastni biseri (Cormio) bodo tisti, ki bodo dali videz nove sezone.

Molly Goddard jesen in zima 2022/23

Molly Goddard jesen in zima 2022/23

Dosegli smo novo vsakodnevno območje udobja: dolga jopa je primerna za prebujanje, preživljanje prostega časa na kavču pred kaminom, pa tudi za dopolnitev večernega videza. Tu se pulover pojavi na krilih longuette, lahkih oblekah iz tila ali satena.

Philosophy di Lorenzo Serafini jesen in zima 2022/23

Philosophy di Lorenzo Serafini jesen in zima 2022/23

Dolga jopica s pasom je kombinacija, ki jo morate preizkusiti.

Mikrotrend, ki smo ga zabeležili na modnih brveh za jesen zima 2022 2023, se nanaša na uporabo pasu čez dolgo jopico, s čimer se poudari pas: izberite dodatek ton sur ton ali ga uskladite s preostalim videzom.

Chanel jesen in zima 2022/23

Altuzarra jesen in zima 2022/23

Udoben komplet

Kompleti so kvintesenca vsakdanjega šarma: čez par ohlapnih hlač ali krilo longuette se bohoti izjemno mehka dolga jopica. Pleteno oblačilo lahko nosite odpeto, tako da pokaže trebuh, ali pa ga za udoben učinek prevesite čez ramena.


Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kralj Charles III. iz božičnega jedilnika izločil jed, ki jo je imela kraljica Elizabeta zelo rada

Priporočamo tudi: Monica Bellucci zgoraj brez v prosojnem in zelo sugestivnem videzu razburkala Instagram

Najbolj brano