Ostanite dolgolaske tudi po 50. letu

Nasveti in triki, da bi bili dolgi lasje tudi po 50. letu videti zdravo ter živahno in predvsem, ker striženje las ne vpliva na samo rast las.

Ostanite dolgolaske tudi po 50. letu - Foto: Profimedia

Gotovo ste že slišale za mit, ki pravi, da starejša kot je ženska, krajše lase bi morala imeti? Samo zato, ker ste dosegle določeno starost, še ne pomeni, da so dolgi lasje znak, da se ne znate spoprijeti s staranjem ali bog ne daj, da so ti s strani dobrega okusa celo uradno prepovedani. Dolgi lasje so lahko ženski najlepši okras v katerem koli starostnem obdobju, še več, dodatna dolžina vam bo vedno dodala tisto nekaj prave drže, značaja in po drugi strani pričarala ženstveno milino. Zaokrožili smo vse, kar morate vedeti o vzdrževanju dolgih las po 50. letu, kako postati sivolasa dolgolaska, vključno s predlogi za najboljše dolge pričeske za ženske nad 50 let.

1. Večkrat si privoščite masažo lasišča.

Ta spodbuja krvni obtok in na ta način lasnim mešičkom dovaja kisik, v primeru pa, da se masaže lotite z izdelki z hranilnimi snovmi za lasišče, pa bodo ti hitreje pronicali, do mesta, kjer jih vaši lasni mešički najbolj potrebujejo.

2. Uživajte prehranski dodatke, ki so ključni za videz čvrstih in zdravih las.

Med drugimi vitamine skupine B (najpomembnejši so vitamin B5, ki je pomemben predvsem pri naravnem procese obnavljanja celic, vitamin B2, ki spodbuja nastanek lasnih mešičkov in nohtne matice ter vitamin B7, ki tako kot selen spodbuja nastajanje keratina - bistvene beljakovine v laseh in nohtih).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Windschnurer (@windschnurer)

3. Lasem pogosto privoščite nego z 'vročim' oljem. Naredite to vsaj enkrat na teden.

4. Balzam uporabite vsakič, ko si umijte lase s šamponom, saj ti navlažijo konice in naredijo lase svilnate in sijoče.

5. Če uporabljate sušilnik, ravnalo ali kodralnik, poskrbite, da boste uporabili toplotno zaščito in šampon za zaščito barve.

Ali ste vedele, da si lahko čisto prave kodre kot bi jih ustvarile s kodralnikom, pričarate tudi, če lase takoj po sušenju s fenom zvijete za 30 minut v figo, ki jo namesto z elastiko učvrstite z lasnicami?

6. Izogibajte se tesno in predvsem visoko na glavi spetih čopov in fig.

Čeprav z njimi poskrbite za mini lifting, so ti pogosto krivi za prekomerno izpadanje in lomljenje las.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lorellaflego

7. Dolge lase je mogoče obdržati tudi, ko ti začnejo postopoma siveti.

Če se odločite za hiter prehod z do sedaj barvanih las v sivo različico, boste morale to storiti pod budnim očesom frizerja. Ne barvajte se v sivo doma, saj je to gotovo eden bolj zahtevnih kolorističnih podvigov, ki se lahko kaj hitro zalomi. Ker bo umetno pridobljena siva barva s časoma začela postajati vse bolj medena in se bo tako ločila od vaših naravno sivih las, za nego uporabljajte tako imenovane vijolične šampone, ki bodo preprečili te rumene tone.

8. Naj vas pri izbiri dolge pričeske navdihnejo naslednje dolgolaske...

...kot so Julia Roberts, Cindy Crawford, Sarah Jessica Parker, Elizabeth Hurley,  Monica Belluci, Jennifer Lopez, Andie MacDowell, ter Instagram profila @annikavonholdt @rosmariefern.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greyhair Model 👩🏻‍🦳 (@rosemariefern)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANNIKA VON HOLDT (@annikavonholdt)

Pripravila Petra Windschnurer

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vse osupljive kreacije, ki jih je Zendaya do sedaj nosila na beneškem filmskem festivalu

Priporočamo tudi: Billie Eilish ima novo frizuro, ki jo boste želeli posnemati

Najbolj brano