Od živih barv do abstraktnih vzorcev: Vračajo se hlačne nogavice, kot smo jih nosili na začetku tisočletja, in še nikoli niso bile videti privlačnejše

Vpadljive barvne ali vzorčaste najlonke se počasi vračajo v mainstream, tako kot številni trendi iz preteklosti.

Od živih barv do abstraktnih vzorcev: Vračajo se hlačne nogavice, kot smo jih nosili na začetku tisočletja, in še nikoli niso bile videti privlačnejše - Foto: Profimedia

Zadnja leta lahko prostodušno rečemo, da TikTok narekuje modne in lepotne trende. Tradicionalno se moda giblje v 20-letnem ciklu trendov, vendar se zaradi hitrega tempa aplikacije (a tudi vse manjše pozornosti njenih uporabnikov) že vračamo k videzom, ki smo jih nosili tudi pred 10 leti.

To pomeni, da se trendi iz sredine 2000-ih, kot so prečka na stran, neurejena senčila in balerinke, počasi vračajo v mainstream, zadnji dodatek na seznam pa so drzne, barvite pajkice.

Od Versacejeve kolekcije za pomlad 2023 so modne piste prevzeli neonsko vijolični in limeta zeleni odtenki. Barbiecore estetika je še vedno aktualna, zato so se vroče roza hlačne nogavice znašle na Valentinovi modni reviji jesen/zima.

Pikčaste najlonke v živahnih barvah so doživele svoj trenutek v kolekciji Rafa Simonsa za pomlad 2023. Drzne hlačne nogavice so se sprehodile tudi po modni pisti pariškega tedna mode na reviji Victorie Beckham, medtem ko je Marc Jacobs predstavil hlačne nogavice s cvetličnimi in karirastimi vzorci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Lim Suarez (@natalieoffduty)

Vrnitev tweeja

Izven modnih pist doživljamo vrnitev barvnih hlačnih nogavic predvsem z vrnitvijo balerink, ki so postale najljubša obutev generacije Z. Umetnica Brigitte Crisp je skovala izraz "ballerina sleaze", ki združuje balletcore in "indie sleaze" estetiko., za opis ostrega ženstvenega trenda, ki postaja vse bolj priljubljen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRIGITTE CRISP (@brigittecrisp)

TikTokerka Camille Hovsepian deli svoje nasvete za oblikovanje vpadljivih najlonk. Nosi jih namreč v kombinaciji s čevlji iste barve za eno neprekinjeno linijo.

@camilleeian #greenscreen #fyp #fashiontiktok #fashiontiktok #nyfw2022 #nyfw #fallfashion #pinterestaesthetic #falltrends #redtights #tights #newyorkfashionweek ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) - Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Drzne in svetle barve so v skladu z gibanjem maksimalizma, ki je med pandemijo preplavilo modni svet kot oblika pobega. Trend ekscentričnih najlonk se nanaša tudi na vrnitev twee estetike, ki sta jo popularizirali Alexa Chung in Zooey Deschanel s svojim ženstvenim in preppy stilom v zgodnjih 00. letih. Twee se poklanja modi 60. let, predvsem estetiki supermodela Twiggy in njenih kombinacij z mini krili in najlonkami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Molly Blutstein (@accidentalinfluencer)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Ne glede na to, ali so vaše hlačne nogavice živih neonskih barv, ekscentričnega dizajna in vzorcev ali raztrgane, bodite prepričani, da se bodo to sezono pojavile povsod.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton: Obleka, ki jo mora imeti obvezno v kovčku za vsako uradno potovanje

Priporočamo tudi: Julia Roberts se je poklonila Georgeu Clooneyju z obleko, prekrito z njegovimi fotografijami

Najbolj brano