Kate Middleton: Obleka, ki jo mora imeti obvezno v kovčku za vsako uradno potovanje

Če bi na to pozabili, bi bil to kraljevski faux pas!

Kate Middleton: Obleka, ki jo mora imeti obvezno v kovčku za vsako uradno potovanje - Foto: Profimedia

Kate Middleton z vsakim uradnim nastopom dokazuje, da je kraljica sloga. Kljub omejitvam, povezanim z njenim položajem, se je nova valižanska princesa zaradi svojega modnega in elegantnega videza hitro uveljavila kot prava modna ikona. Žena princa Williama na pomembnih dogodkih blesti v tiari in gala obleki, navdušuje pa tudi v bolj običajnih, a še vedno elegantnih oblačilih. Kot na primer, ko se obleče v obleko sezone ali ko si upa nositi hlače, kar je redkost med kraljevimi družinami.

Kate Middleton: pravilna oblačila na potovanjih

Komaj smo čakali, da odkrijemo garderobo Kate Middleton za njeno uradno potovanje s princem Williamom v Boston, in priznamo, da smo navdušeni. Ne glede na to, kaj princesa nosi, pa je bodoča kraljica soproga v kovčku za potovanje v ZDA morala imeti eno oblačilo. To je stvar protokola. "Člani britanske kraljeve družine morajo potovati s črno obleko za primer, da monarh ali starejši član družine umre med potovanjem," je za Page Six povedala kraljeva zgodovinarka Jessica Storoschuk. Kate Middleton in princ William sta tako morala pred vkrcanjem na letalo za Boston spakirati oblačila za žalovanje, da sta bila pripravljena za primer smrti v kraljevi družini.

Valižanksa princesa mora biti pripravljena na vse možnosti

Vendar ta zahteva ni veljala vedno. Nastala je po modni napaki kraljice Elizabete II. Leta 1952, ko je bila še princesa, je mlada Elizabeta odpotovala v Kenijo brez črne obleke v prtljagi. Ko je med kraljevo turnejo umrl njen oče, kralj George VI, je ostala brez primerne obleke. "Po očetovi nenadni smrti je morala čakati na letališki ploščadi, dokler ji niso prinesli črne obleke, da se je lahko preoblekla," pravi Jessica Storoschuk o vrnitvi nove kraljice v Anglijo. Veliko lažje je imeti žalujoča oblačila v potovalni garderobi, kot čakati," pravi.

Od takrat je tradicija, da kraljeva družina na svoja potovanja za vsak primer vzame črno obleko.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Trend "Gray Blending" vam bo omogočil šik alternativo za začetek nežnega prehoda v srebrne lase

Priporočamo tudi: Valižanska princesa Kate na Harvardu navdušila v še eni praznični obleki s pepita vzorcem

Najbolj brano