Od princese Diane do Kylie Jenner: Pozabite na školjke in perle, namesto zapestnic to poletje nosimo nekaj drugega

11. 7. 2024
Od princese Diane do Kylie Jenner: Pozabite na školjke in perle, namesto zapestnic to poletje nosimo nekaj drugega (foto: Profimedia)
Profimedia

V prihodnjih mesecih bo plastenje ur, ki sta ga že posvojili Kylie Jenner in Nicola Peltz Beckham, postalo vrhunski modni trik.

Tako kot množica zapestnic se tudi ure množijo na zapestjih svojih privržencev. 11,3 milijona ogledov - toliko ogledov je imel ta trend samo na TikToku. "Dvojna in celo trojna" ura se vrača.

"Dvojna ura", trend, ki mu je treba slediti

Ta praksa ni nova. Princesa Diana jo je uvedla z dvema urama Patek Philippe na polo tekmi v Windsorju le nekaj dni pred poroko s princem Charlesom julija 1981. Manjšo, Calatravo iz rumenega zlata, ji je zaročenec podaril za njen 20. rojstni dan istega leta. Druga, Disco Volante, je pripadala princu Charlesu. Ura dolguje svoj vzdevek obliki svojega značilnega ohišja, ki ga je navdihnil leteči krožnik. V prvih letih njunega zakona je princesa pogosto nosila svojo uro poleg njegove.

Ker je moda večni restart, se 43 let pozneje ta slog vrača na zapestja kul deklet, da izboljša njihov poletni videz. Proizvajalci nenehno premikajo meje urarstva in brišejo meje z nakitom. Ure opuščajo svojo praktično funkcijo in se nosijo kot nakit. Ti modeli na stičišču obeh svetov, ki jih je mogoče uporabiti za plastenje, se dokazujejo kot vrhunska naložba tega trenutka.

Kylie Jenner potrjuje trend "dvojne ure"

Dokaz: Kylie Jenner je na počitnicah na Balearskih otokih predstavila brezhiben videz, ki ga je podpisal Jacquemus in ki ga je nadgradila s to fantazijo. Kylie je nosila dve ikonični uri: zlato uro Panthère znamke Cartier, najbolj iskano uro ta hip, in zlato uro Baignoire, ki prav tako povzroča razburjenje v modnem svetu.

Profimedia

Pred tem je enako storila Nicola Peltz Beckham. Na počitnicah s prijateljico Seleno Gomez je igralka na Instagramu delila fotografijo, na kateri ima na zapestju ne eno, ampak kar dve zlati uri Panthère de Cartier.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝓃𝒾𝒸𝑜𝓁𝒶 (@nicolaannepeltzbeckham)

Ken v filmu Barbie nosi kar tri ure

Film Grete Gerwig Barbie z Margot Robbie in Ryanom Goslingom v glavnih vlogah je postavil in potrdil številne trende. V enem od prizorov filma se Kenu, ki ga igra ameriški igralec, približa ženska, ki ga vpraša, koliko je ura, in je presenečena, da bi ji moralo priti na misel, da bi mu zastavila to vprašanje. Ko se vrne v Barbieland, nosi ne eno, ne dve, ampak kar tri zlate ure kot simbol svoje pomembnosti, s čimer zastruplja svoj svet s patriarhatom in določeno toksično moškostjo.

Fotografije: IG

Preberite še: Če pojeste le 25 gramov tega sadja na dan, boste med vadbo pokurili več maščobe in hitreje shujšali

Priporoačmo tudi: Izognite se nepravilnostim na koži in izpadanju las: To je bistven mineral, ki ga je treba jemati vsak dan za sijočo kožo in zdrave lase

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan