Obleke s kapuco so najbolj nepričakovan trend oblek, ki jih bomo nosili leta 2023

19. 1. 2023
Obleke s kapuco so najbolj nepričakovan trend oblek, ki jih bomo nosili leta 2023 (foto: Profimedia)
Profimedia

Od Ashley Graham in Katie Holmes do sester Hadid, vsi zdaj nosijo obleke s kapuco. Tukaj si preberite, kako jo lahko oblečete v resničnem življenju.

Ko smo februarja na Copernijevi reviji AW22 prvič videli Bello Hadid stopiti na modno brv v črni mini obleki s snemljivim ogrinjalom s kapuco, smo si priznali, da smo se dobro zamislili. Vsekakor je bila kul, usmerjena, drugačna in je prikazovala izjemno impresivno krojenje, toda naslednji videz za zabavo, ki smo ga komaj čakali, da ga oblečemo? Ne ravno.

Coperni jesen in zima 2022

Coperni jesen in zima 2022

Toda od takrat se je veliko spremenilo. V sezoni SS23 se je obleka s kapuco pojavila na vseh modnih brveh, od Versace in Halperna do Alaïe, hiše, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja (pravzaprav) vse skupaj začela.

Versace pomlad in poletje 2023

Versace pomlad in poletje 2023

Versace pomlad in poletje 2023

Medtem je bila bleščeča revija SS23 Saint Laurent polna čudovito drapiranih, gladkih maksi oblek s kapuco, ki so jih modeli nosili s sončnimi očali in prevelikimi plašči, kar je bilo utelešenje pariške šik noči. 

Saint Laurent pomlad in poletje 2023

Saint Laurent pomlad in poletje 2023

Saint Laurent pomlad in poletje 2023

Ni presenetljivo, da sta se glamur in dramatičnost, ki ju v tej sezoni ponujajo obleke s kapuco, izkazala za nepremagljiva za zvezde, ki želijo na rdeči preprogi dati izjavo. Samo v zadnjih nekaj tednih so vse, od Ashley Graham do Katie Holmes, Michaele Coel, Kate Moss in Belle Hadid, ukradle pozornost v različicah oblek s kapuco. Zato nam verjemite, da je le še vprašanje časa, kdaj bo prišla tudi na zabavo v vaši bližini... 

Saint Laurent pomlad in poletje 2023

Saint Laurent pomlad in poletje 2023

Da, obleka s kapuco je nesramno pretirana, toda ali ni to polovica zabave pri oblačenju za zabavo? Pri Depopu se je število iskanj "obleka s kapuco" iz tedna v teden povečalo za 33 %, zato bodite prepričani, da ne boste edini.

Naš nasvet? Zgledujte se po Grace Jones, ki je bila prva nosilka obleke s kapuco: nosite jo samozavestno. Kapuca je dovolj izrazita, zato je najbolje, da je preostali del obleke razmeroma umirjen. Morda diamantna zapestnica, kvečjemu kakšen uhan za zabavo ... A visoko glamurozno ličenje? Absolutno nujno. Konec koncev je v ospredju obraz in tako mora biti. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Francoska manikira z barvnimi in večdimenzionalnimi nohti: Najbolj priljubljen trend manikire v letu 2023

Priporočamo tudi: Teh kavbojk zagotovo niste videli že 20 let: Vrača se najbolj nepričakovan trend džinsa

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik