Moda poletja 2022 je utilitaristična, pragmatizem pa postane trend: Romantične obleke je zamenjal ta kos

Od nujnosti do trenda: pragmatizem je način življenja.

Moda poletja 2022 je utilitaristična, pragmatizem pa postane trend: Romantične obleke je zamenjal ta kos - Foto: Instagram

Da bi zadovoljila našo potrebo po praktičnosti, moda za poletje 2022 zmanjšuje svoje kode v korist bolj utilitarnega sloga, ki lahko pride naravnost do bistva. Malo želje po razmišljanju o plastenju (razen za dodatke), potreba po optimizaciji časa za kombiniranje: kako to doseči? Na to vprašanje odgovarjajo modni trendi za poletje 2022, ki v ženski garderobi za to sezono zahtevajo kombinezone in pajace.

Daleč od tega, da bi si jih predstavljali stereotipno: kolekcije, ki so se pojavile na modnih pistah ready-to-wear, nas presenečajo prav zaradi svoje izjemne sposobnosti preoblikovanja vnaprej določenega modela v skladu z (edinstvenimi) vizijami različnih modnih hiš.

Tukaj je mini pajac Emporio Armani, ki ga kralj Giorgio z globokim V-izrezom naredi tekočega in čutnega. Virginie Viard, kreativna direktorica hiše Chanel, raziskuje uporabno modo, kar nam je predstavila z večbarvnimi črtastimi hlačami z dragocenimi detajli, ki so nastali z uporabo črnih bleščic. Druga modna brv, druge identifikacijske kode: bele Hermèsove hlače so okrašene z drobnimi okraski iz usnja kamelje barve, na katere kromatično spominjajo sandali na platformi. Minimalno in jedrnato krojenje je izrazni ključ, ki sta ga uporabila Proenza Schouler in Anteprima: obe oblačili sta v odkritem odtenku vanilijeve rumene barve, koncept naramnic pa je okrepljen in postane elegantna obleka par excellence. Utilitarna moda nam ponovno pokaže svoj obraz, vendar tokrat najbolj šik. 

Anteprima pomlad in poletje 2022

Baum und Pferdgarten pomlad in poletje 2022

Chanel pomlad in poletje 2022

Georgio Armani pomlad in poletje 2022

Etro pomlad in poletje 2022

Genny pomlad in poletje 2022

Hermes pomlad in poletje 2022

Luisa Spagnoli pomlad in poletje 2022

Proenza Schouler pomlad in poletje 2022

Fotografije: Instagram/@pernilleteisbaek, Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez medene tedne v Parizu začela s čudovito poletno obleko s cvetličnim potiskom

Priporočamo tudi: Najljubša poletna pijača kot zamrznjena osvežitev: Pripravite gin tonic sladoled iz samo 5 sestavin

Najbolj brano