Balenciagini škornji Cagole so “must have” pomladni čevlji najbolj modnih deklet

Po (še zdaleč ne končanem) uspehu Balenciagine torbice zdaj vse poglede privlačijo škornji Cagole.

Balenciagini škornji Cagole so “must have” pomladni čevlji najbolj modnih deklet - Foto: Instagram

Balenciagovi škornji Cagole na predstavitvi pomlad/poletje 2022 niso bili deležni toliko pozornosti, kot bi si jo morda zaslužili, saj je bil v središču pozornosti Homer Simpson. Pravzaprav bi vam odpustili, če bi oblačila v celoti spregledali zaradi zvezdniške revije v pariškem gledališču Théâtre du Châtelet, kjer so Cardi B, Isabelle Huppert in Naomi Campbell stale v vrsti, da bi si ogledale glavno predstavo: epizodo Simpsonovih.

Balenciaga pomlad in poletje 2022

Šest mesecev je minilo, odkar so modni mediji spremljali Smithersa, ki se je v celoti izkazal kot Kim Kardashian v raztegljivem satenu Balenciaga, zdaj pa so  škornji prišli v trgovine. Medtem ko je torbica Le Cagole v obliki rogljička iz linije dodatkov postala pravi "must have" kos za modne navdušenke generacije Z, so mnogim srca ukradli prav visoki škornji.

Balenciaga pomlad in poletje 2022

Samo v zadnjem tednu je več modnih deklet bleščeče črne različice iz teksturiranega usnja zapenjalo z motorističnimi jaknami in mini krili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eugénie Trochu (@eugenietrochu)

Torej, zakaj toliko razburjenja? "Všeč mi je estetika teh škornjev, so popolnoma nori... med Cruello in Barbarello," pojasnjuje Eugénie Trochu. "S svojim čudnim videzom in koničastim zaključkom Cagoles raztegnejo nogo in ustvarijo ubijalsko silhueto." Za Julijo Hobbs je to več kot le laskava silhueta, ki jo ponujajo te nevarno ozke pete. "Rada mislim, da so Balenciagini špičasti škornji Cagole tu, da bi se maščevali za zdravo privlačnost vrhunskih pohodniških sandalov, ki so zadnjih pet let prevladovali pri izbiri poletne obutve," pravi Hobbsova. "Ti čarovniški čevlji do kolen, ki so poklonjeni razkošni torbi Cagole It, so čarovniški, s čopki okrašeni hit poletja 2022 prav zato, ker ne izpovedujejo zdravega življenjskega sloga." Njihova privlačnost, dodaja, je v tem, da so poredni, nočni in neposredno govorijo o trendu motornih koles, s katerim se Demna ukvarja že dolgo, zdaj pa so vsepovsod na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NAOMI ELIZÉE (@naomielizee)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

Medtem ko sta kreativni direktor Balenciage in njegova desna roka, stilistka Lotta Volkova, Cagoles stilizirala z oprijetimi oblekami s padajočim robom in grungy kombinacijami kapuce in plašča, je med poznavalci industrije soglasje, da so za kombiniranje teh čevljev najboljše mini dolžine. Višina škornja in dejstvo, da boste čez ramena prevesili usnjeno jakno, pomenita, da je kože dejansko manj na ogled, kot bi lahko sklepali po trendu mini kril. Moda, ki razkriva kožo, ni vaša stvar? "Rada jih nosim tudi pod vrečastim cargo krilom, ki se oprijema gležnjev, v dneh, ko se pretvarjam, da sem nezahtevna," dodaja Hobbsova, ki kot svoje muze navaja dekleta iz skupine Mis-Teeq: "Resnično so vedele, kako nositi špičaste čevlje do kolen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Hobbs (@juliahobbs_)

Fotografije: Instagram/@camillecharriere

Preberite še: Jennifer Lopez namesto plašča to pomlad nosi ta kos. Boste poskusili?

Priporočamo tudi: Maja Keuc - Amaya nas je navdušila v čudovitem stajlingu na modni pisti

Najbolj brano