6 največjih trendov kopalk, ki jih bomo nosili to poletje

Katere so vaše najljubše?

6 največjih trendov kopalk, ki jih bomo nosili to poletje - Foto: Profimedia

Težko je kupovati trende kopalk za leto 2021, ko so potovanja v tujino še vedno omejena. Upamo na svobodno poletje, a tudi poletje piknikov in krajših izletov, kot smo ga imeli lani, ne zveni tako slabo.

Imeli smo že nekaj precej toplih dni, ko smo izkoristili priložnost in se v kopalkah na vrtu nastavljali sončnim žarkom.

Za lažji pregled po novostih smo zaokrožili vse ključne trende, na katere moramo biti pozorni v tej sezoni. Od kratkih hlač in bikinijev do klasičnega živalskega potiska in trajnostnih možnosti, poglejte trende, ki jih to sezono obožujejo modna dekleta. 

1. Obrnjene bikinke

Da, enkratni improvizirani trik je postal dejanski bikini dizajn. Nekaj poletij nazaj sta si Bella Hadid in Kendall Jenner svoj bikini zavezali drugače kot običajno.

Jasno je, da sta navdušili svoje oboževalce, ker je povpraševanje po "obrnjenih bikinkah" trenutno večje za 49% večje kot lani. Ko je Khloé Kardashian na Instagramu objavila fotografijo, kako se je aprila sprostila ob bazenu v lila kopalkah, se je v enem tednu število iskanj povečalo za 150 %.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

2. Minimalistične bikinke

Še en trend, ki ga pričakovano začenjajo sestre Kardashian Jenner, je izredno minimalističen spodnji del. V zadnjem mesecu so se iskanja spodnjih delov bikink povečala za 57 %.

Če nimate stopnje samozavesti Kardashiank, ne skrbite: običajni model spodnjih del bikink je še vedno priljubljen za poletje 2021. Ta trend iz 90-ih, oživljen nekaj let nazaj, upravičeno hvalijo zaradi zmogljivosti podaljšanja nog in poudarijo obline.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

3. Kopalke iz frotirja

Še posebej prijeten mikrotrend, ki smo ga letos opazili, so kopalke iz frotirja. Tkanina za brisače je letos dobila novo posodobitev.

Če je Paris Hilton vaša Pinterest junakinja ali obožujete retro slog, boste oboževali pastelne bikinke iz frotirja.

Oblikovalci se poklanjajo tudi poletnim oblačilom iz sredine stoletja, ki so to tkanino proslavila v tej sezoni. Tako lahko svoj trikotni bikini združite s široko majico z ovratnikom in kratkimi hlačami z visokim pasom za poležavanje ob bazenu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

4. Živalski vzorci

Živalski potisk je postal eden ključnih trendov, ki nikoli ne umre. Šele v sezoni jesen in zima 2018 pa so oblikovalci začeli napredovati dlje od klasičnega leopardjega vzorca, raziskovali so tudi vzorce živalske kože tigra, zebre in krave. Število iskanj bikink z leopardjim vzorcem je na mesečni ravni višje za 25 %, priljubljene pa so tudi zebrine črte.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

5. Izrezi

Po navedbah Lysta so kopalke z izrezi trenutno najbolj iskan slog na spletu, saj se število iskanj zadnje mesece povečuje za 39 %.

Za tiste drznejše znamke, kot sta Reina Olga in Agent Provocateur, iz leta v leto bolj eksperimentirajo. Toda če ta minimalistični slog vzbuja bolj strah kot navdušenje, se trenda lotite previdneje in izberite obleko za na plažo z izrezi.

Najboljši del je, da lahko zgornje dele kopalk z izrezi zvečer nosite tudi kot top.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

6. Trajnostne kopalke

Zdaj pa trend, nad katerim smo najbolj navdušeni: trajnost, ki vstopa v mainstream. Vse več kupcev zdaj aktivno išče okolju prijazne blagovne znamke, kot so Mara Hoffman, Johanna Ortiz in Fisch.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mara Hoffman 🐪 (@marahoffman)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Slovenka, ki ustvarja nagrajeno naravno kozmetiko

Priporočamo tudi: 7 svežih načinov, kako to poletje nositi klasično belo srajco

Najbolj brano