5 trendov, ki bodo zaznamovali zimo 2023: Navdušujoči kosi, ki bodo v hipu osvežili vsako garderobo in videz

Odkrijte, kako so si prihajajočo se zimo zamislili znani oblikovalci in blagovne znamke.

5 trendov, ki bodo zaznamovali zimo 2023: Navdušujoči kosi, ki bodo v hipu osvežili vsako garderobo in videz - Foto: Profimedia

 
Nova oblačila in modni dodatki so prispeli v trgovine in naznanili skorajšnji začetek zimske sezone. Zaradi nizkih temperatur in sivine je zima letni čas, ki ga bodo le redki izpostavili kot najljubšega. Vendar pa so modni trendi vedno tam, da v vsakdanje življenje in garderobo vnesejo toplino, barve, vznemirljivost in ustvarjalnost. In kako so si bližajočo se zimo zamislili znani oblikovalci in znamke?

Kot popolno nadaljevanje jesenske modne zgodbe, a z dodatkom novih oblačil in dodatkov, so nas modne smernice znova presenetile in razveselile. Poleg pričakovano toplih slojev pletenin in plaščev, modnih dodatkov in škornjev v neštetih modelih nam letošnja zima prinaša kar nekaj vznemirljivih trendov, ki bodo v hipu osvežili vsako garderobo in videz.

Drzno

Drzno je beseda, ki najbolje opiše modno sezono, ki je pred nami. Namesto monotonosti nevtralnih barv in preprostih modelov so si oblikovalci zimski videz zamislili v eklektičnih barvah in z drznimi premiki v krojih, kot najbolj efektna in priljubljena na modnih pistah pa so izstopala poudarjena ramena. Živahen odtenek roza, modre ali zelene bodo osvežili vsako zimsko garderobo in kombinacijo.

Preppy

Oversized srajce, polo puloverji in brezrokavniki, udobne hlače in plisirana krila so le nekateri kosi oblačil preppy estetike, ki jo navdihuje šolska uniforma. V zimskih kolekcijah so oblikovalci sprejeli vse tiste, ki so pripravljeni kršiti pravila in predstavili ključne preppy modele v najdrznejši ediciji.

Usnje

Usnjena oblačila so postala ena izmed modernih modnih klasik, h kateri se vedno vračamo ob prvih mrzlih dneh. Priznani oblikovalci so sprejeli neustavljivo privlačnost usnjenih oblačil in jih prelevili v učinkovite modele, ki ustvarjajo enega največjih trendov sezone. Od maksi oblek do usklajenih kompletov bomo to zimo nosili usnje od glave do pet.

Hlačni kostim

V kolekcijah, pod katere se podpisujejo znane modne hiše in oblikovalci, najdemo vse – od preprostosti minimalizma do boemske romantike. Čeprav vsaka kolekcija prinaša edinstveno vizijo zimske modne zgodbe, so si oblikovalci enotni – hlačni kostim je eden najmočnejših trendov sezone. Svoje mesto je našel v skoraj vsaki kolekciji, kot glavni navdih pa je izstopala klasična poslovna obleka. Kljub temu so nove interpretacije vse prej kot klasične, najbolj priljubljeni pa so bili oversized modeli in tisti po navdihu sedemdesetih.

Korzet

Korzet je z več kot petstoletno modno dediščino eden od ikoničnih kosov oblačil in eden tistih, ki s premišljeno zasnovo in natančno izdelavo najbolje dokazuje spretnost modnih mojstrov. To zimo se korzet vrača kot eden ključnih modnih trendov – tako zapeljiv kot vedno, a v sodobni interpretaciji s primesmi futurizma.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zara izdala klasične hlače, ki povzdignejo vsak stajling in optično podaljšajo noge

Priporočamo tudi: 9 modnih kosov, ki jih mora imeti v svoji garderobi vsaka ženska nad 50 let: Navdihnite se, da postanete stilska ikona

Najbolj brano