2023 je leto modnih kril, kot smo jih nosili v 90-ih

7. 2. 2023
2023 je leto modnih kril, kot smo jih nosili v 90-ih (foto: Profimedia)
Profimedia

Dolgo krilo je na modnih brveh v ospredju, od elegantnih modelov do grungy različic iz džinsa, in je potrjeno kot eden najpomembnejših trendov tega leta.

Dolgo krilo v ospredju na modnih pistah

V zadnjih sezonah je slog krila nihal med dvema skrajnostma. Na modnih brveh so se daleč naokoli razkazovala minikrila, ki so jim sledile maksi dolžine, moške kolekcije za jesen in zimo 2023, polne do tal segajočih robov, pa kažejo, da bodo dolga krila tudi letos aktualna tema.

Pred moškimi revijami je bil učinek maksi kril v ospredju ženskih kolekcij za pomlad in poletje 2023, kjer je bil oblikovalski navdih razviden iz raztegljivih kril in kratkih topov pri Alaïi, belih kril pri Petru Do, in kril iz džinsa pri znamkah Stefan Cooke, MM6 Maison Margiela in Altuzarra, če naštejemo le nekatere.

Kako nositi dolgo krilo po navdihu oblikovalcev

Dolgo krilo se tako potrjuje kot eden najpomembnejših trendov leta 2023, z modnih brvi pa prihajajo tudi stilski predlogi. Predstavljamo vam, kako ga nositi, in to ne le v tej sezoni.

Z nizkim pasom

Dostopnejša alternativa hlačam z nizkim pasom, ki prav tako doživljajo velik preporod po vrnitvi mode 2YK, je maksi krilo z nizkim pasom, kot je bilo na reviji Peter Do za pomlad in poletje 2023, združeno z izrezanim zgornjim delom za destilirano, minimalno eleganco.

Peter Do

Dolgo črtasto krilo + majica

Na modni brvi Martine Rose za jesen/zimo 2023 je paradiralo več maksi kril. Da bi razvodenili sartorialno strogost modela v črtastem slogu, je navidezno neskladna, a učinkovita kombinacija s športnimi majicami, ki so značilne za britansko znamko: visok/nizek način kombiniranja značilnega kosa te sezone.

Martine Rose

Dolgo krilo s tankim pasom

Dolgo krilo MM6 Maison Margiela iz obrabljenega džinsa v kombinaciji s tankim pasom v slogu Y2K videz poživi z nostalgičnimi predlogami.

MM6 Maison Margiela

Dolgo krilo iz džinsa

Dolgo krilo iz džinsa je v zadnjih sezonah postalo zelo priljubljeno. Stefan Cooke je ena od številnih blagovnih znamk, ki ga je ponovno uvedla za pomlad poletje 2023, Gigi Hadid pa je bila pionirka tega trenda leta 2022, ko ga je deklinirala v elegantni različici z dvema navdihujočima oblekama: maksi džins s surovimi robovi + crop top Jade Cropper in ekscentrična vintage obleka Roberto Cavalli.

Stefan Cooke

Preppy videz

Guccijeva revija moške mode za jesen in zimo 2023 je bila prežeta s preppy navdihom. Siva in bež krojena krila so bila kombinirana s črtastimi polo majicami in prevelikimi blazerji ter ikoničnimi hišnimi mokasini.

Gucci

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 3 astrološka znamenja, ki bodo februarja imela veliko razlogov za srečo: Kozorog zapusti obdobje težavnega januarja, eno znamenje pa si s priložnostmi kuje pot med zvezde

Priporočamo tudi: "Medena dieta", izjemno učinkovita dieta, ki bo navdušila vse sladokusce: Uživanje žlice medu vsak dan je vaše zagotovilo do vitke postave

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan