"Spočijte si (oči)!" (piše Barbara Sekirnik)

"Če Elle berete na plaži, skrbno namazani z visokim faktorjem in pred soncem zaščiteni še z velikim slamnikom, vam zdaj lahko povem, da bom kmalu v vašem klubu," začenja svoj uvodnik septembrske izdaje Elle urednica, Barbara Sekirnik.

Moda, 11. 8. 2017
"Spočijte si (oči)!" (piše Barbara Sekirnik) - Foto: Osebni arhiv

Končno! Ob veselju zaradi prihajajočih počitnic mi je prišlo na misel, da sem rojena pod srečno zvezdo, moja lepotna rutina bo na dopustu namreč vključevala brezplačne obloge z blatom fanga, da o aromaterapiji med borovci in naravni talaso terapiji v morju sploh ne govorim, uf, in tu je še piling z morskim peskom, ki si ga moram nujno privoščiti. Pot do dobrega počutja nam je na dosegu roke, narava sama ponuja luksuzne velnes tretmaje, za katere ponekod plačujejo mastne denarce, vse, kar moramo storiti, je, da to izkoristimo.

Da je Slovenija res nekaj posebnega, ko je govora o zdravem načinu življenja, nam prikimavajo tudi tujci, ki jo vedno raje obiskujejo. Neokrnjena narava s tisoč možnostmi za aktivnosti, pa še bogata ponudba lokalne, zdrave in sveže hrane. Pravijo, da živimo zelo 'hipstersko', vse, po čemer v tujini hrepenijo in k čemur stremijo, imamo in delamo že od nekdaj. Mar ni res?

Na nas blagodejno vpliva prav vsak stik z naravo, pa naj se odpravimo na morje, v gore ali na Kras, in res imamo to srečo, lahko bi rekla že skoraj privilegij, da lahko vdihujemo alpski in mediteranski zrak hkrati, božamo zeleno travo, naslonjeni na deblo v senci drevesa ter, če želimo, razvijemo pristen in neposreden stik z zemljo.

Vsem, ki ste se že vrnili domov in spomini na dopustniška razvajanja že bledijo, v vaš duh pa se vse bolj naseljuje popočitniška depresija, pa polagam na srce, da vas razumem in sočustvujem. In Elle ne bi bila Elle, če ne bi vsaj z enim (pa jih je deset!) nasvetom poskušala pomagati, da svoja doživetja modrega poletja zapeljete v mesto in globoko v jesen.

V tej, poletni, številki že tradicionalno predstavljamo tudi bero svežih mladih mož, saj menimo, da moramo biti ženske vedno in o vsem dobro informirane. Nekoč smo vzdihovale za Johnnyjem Deppom, zdaj pa so tu čisto novi fantje, ki nas navdihujejo tako zaradi svoje karizme kot zaradi svojih talentov.

Spočijte si oči!

Najbolj brano