Prepustite se užitkom in si oglejte najlepše kreacije modne znamke Alberta Ferretti na tednu mode v Milanu

Uradno smo zakorakali v teden mode v Milanu in najlepše modne kreacije že polnijo glave modnih navdušencev. Pustite se zapeljati mamljivim kreacijam modne znamke Alberta Ferretti. 

Moda, 24. 2. 2022
Slika 1/19

Naj vas prepričajo te osupljive kreacije, zbrane v fotogaleriji, ki so privabljale poglede na tednu mode v Milanu.

Profimedia

Sprašujemo se, kako je po toliko že videnih modnih, osupljivih kreacijah,  vedno prostor za nove navdihe, čudovite kreacije, ki božajo naše oči in dušo, so uporabne in nedvomno ekskluzivne. To je naloga, ki si jo je Alberta Ferretti zadala pred približno štirimi leti. Izstopile so obleke boginje, po katerih je bila dolgo znana, in prišle so kolekcije, ki temeljijo na nujnih stvareh vsakodnevne ženske garderobe. Krojenje je sestavni del njene predelane estetike in prav tako pletenina. Potreben moden premik je povzročila ležernost sloga in Ferrettijino novo odkrito prepričanje, da ženske ne morejo živeti samo od šifona.

Nadebudna modna, dovršena oblikovalka trdi, da si ženske želijo živeti, po vsej agoniji, ki jo je povzročila pandemija, zopet želijo čutiti svojo identiteto, eleganco in pripadnost sebi. Zato pa Alberta Ferretti želi oblikovati oblačila za resnično življenje. Njene hlače so polne kot krila, vse do gležnjev, njeni puloverji so lakirani, da izgledajo kot "ledeniška svetloba", njena uporaba "eko krzna" pa je izjemna. Paleta je bila res ledeniška, z vročimi kovinskimi barvami, ki so jim nasprotovali globoki toni draguljev. Videli smo rubinasto rdeče hlače in ujemajočim se klobuk, celoten stajling pa je obogaten z ekskluzivnim plaščem. Podoben stajling je viden v vijoličnem odtenku, kjer pa piko na "i" celotni modni zgodbi prav tako naredi eleganten klobuk. Tudi če morda sami ne prisegate na udarne barvne kombinacije, kolekcija ponuja brezčasen vpogled v prelepe naravne in bež odtenke. Keracije Alberta Ferretti so narejene obrobno, z večplastno silhueto: dolga kabelska pletena obleka je bila previta s ujemajočim se šalom, oversize plašč pa prepleten z detajli ekološkega krzna.

Celotna kolekcija obljublja lahkotnost, dovršeno prezenco in breztežnost. Našli se boste v modno dovršenih kreacijah, ki ustvarjajo nepozaben vtis 60-ih let in  izgledajo tako brezčasno. Tudi večerne obleke, ki so zaključile predstavo, so izredno bogate, vstavljanje čipk v srebrni "lamé plissé", obrobljanje manšet oblek iz šifona z globokimi obročki iz perja, dodajanje dramatičnih, a igrivih kapuc. Vse to v fotogaleriji. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če želite pospešiti rast las in jih narediti gostejše, jih po umivanju spirajte s tem

Priporočamo tudi: V modo se vračajo te ikonične trenirke iz 80-ih. Boste sledili trendu?

Najbolj brano