Vrnile so se Kate, Naomi in Christy: po modni pisti Fendi Haute Couture so se sprehodili legendarni supermodeli

Modno revijo je otvorila Demi Moore.

Vrnile so se Kate, Naomi in Christy: po modni pisti Fendi Haute Couture so se sprehodili legendarni supermodeli - Foto: Profimedia

Britanski oblikovalec Kim Jones je predstavil svojo modno kolekcijo za Fendi, ki jo je navdihnil roman Orlando Virginie Woolf, v katerem protagonist misteriozno spreminja spol in pot skozi čas, in tako se kot dominantan motiv v kolekciji pojavljata androginost in sodobnost.

Nadvdihnjena z zgodovino modne hiše Fendi, ustanovljene leta 1925 (tri leta pred objavo omenjenag romana), kolekcija, kot Orlando, putuje skozi čas in prostor in prinaša krracije, ki spominjajo na umetniška dela italijanskih umetnikov, marmornate potiske, kroje, ki presegajo trende in spolno identiteto.

Številni znani modeli, ki so nosili nakit Delfine Delettrez, hčerke Silvie Venturini Fendi, so se pregodili skozi stekleni labirint v obliki Fendi logotipa in poudarili še eno pomembno idejo, idejo o družini.

Po Demi Moore, ki je odprla revijo, smo lahko na modni pisti videli kultno Kate Moss in njeno hčerko Lilo Grace, Christy Turlington in njenega nečaka Jamesa, Adwoe Aboah in sestre Kesewe, čudovite kreacije pa so nosile tudi Naomi Campbell, Cara Delevigne in Bella Hadid.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Victoria Beckham pravkar nosila svojo najljubšo modno kombinacijo. Želeli jo boste posnemati

Priporočamo tudi: Končno je znano, kakšne poročne čevlje je pred 10 leti nosila Kate Middleton

Najbolj brano