Victoria Beckham že napovedala trend plašča, ki ga boste naslednjo zimo želeli nositi s pajkicami

12. 3. 2023
Victoria Beckham že napovedala trend plašča, ki ga boste naslednjo zimo želeli nositi s pajkicami (foto: Profimedia)
Profimedia

Pri elegantnih plaščih je v zadnjih nekaj sezonah veljalo pravilo, da čim daljši, tem boljši.

Medtem ko bodo krojeni plašči vedno imeli pridih elegance, smo bili v tem modnem mesecu priča vrnitvi klasičnega plašča in volnenih jaken, ki segajo do zgornjega dela stegen. V kolekcijah je bilo veliko znakov, da bo to ključna silhueta za jesen/zimo 2023, kar je v Parizu dodatno potrdila tudi Victoria Beckham.

Oblikovalko so fotografirali, ko je zapuščala svoj pariški hotel v klasičnem sivem plašču (občutljivi sivi plašči so bili na vseh modnih brveh), ki je imel preveliko, škatlasto silhueto, izrazit ovratnik in dramatične manšete. Preostali videz je bil preprost in klasičen, s črnimi neprozornimi nogavicami, črnimi čevlji z visoko peto (tudi to je tema novih kolekcij) in črno usnjeno torbico s pentljo, ki si jo je umetelno obesila okoli zapestja.

Splošno vzdušje za jesen/zimo 2023 je nevsiljiva eleganca, ki jo je zadnji dan pariškega tedna mode poosebljala Miu Miu. Kolekcija je bila usmerjena v oblačenje v naglici - modeli so imeli namerno razpuščene lase -, vendar je bilo plastenje in nizki stajlingi popolnoma uravnoteženi. Med odličnimi vrhnjimi oblačili na modni brvi je bilo več kratkih krojenih plaščev, ki so bili enakih proporcev kot pri Beckhamovi. Plašči so preveliki in dovolj prostorni, da se pod njimi lahko namestijo kapuce ali puloverji.

Ta plašč je večni nakup, zato se držite nevtralne barvne palete kot Beckhamova - pomislite na mornarsko modro, črno ali sivo. Tudi The Row, ki je vedno vodilno podjetje, ko gre za vrhnja oblačila in krojaštvo, ter je znano po svojih dolgih silhuetah, se je ponovno lotilo tega klasičnega plašča. Kolekcija sester Olsen za jesen/zimo 2023 je vključevala čudovit črn volneni plašč s prostornim krojem, pod katerim je dovolj prostora za plasti debelih pletenin. Tudi Bottega Veneta ima čudovit mornarski grahov plašč s preveliko, ukrivljeno obliko.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Napake pri ličenju, ki poudarijo vaše nepravilnosti: Profesionalni vizažisti svetujejo, česa ne smete nikoli početi

Priporočamo tudi: Zara je predstavila najlepše slingback čevlje, ki bodo zvezde pomladi: Vsak videz spremenijo v stilsko petico

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik