Napake pri ličenju, ki poudarijo vaše nepravilnosti: Profesionalni vizažisti svetujejo, česa ne smete nikoli početi

Marsikdo nenamerno naredi določene napake pri ličenju, to pa vodi le do tega, da postane bolj vidno tisto, kar ste pravzaprav želeli skriti, na primer madeži in gube.

Napake pri ličenju, ki poudarijo vaše nepravilnosti: Profesionalni vizažisti svetujejo, česa ne smete nikoli početi - Foto: Profimedia

Glavni razlog, zakaj se mnoge zanašajo na ličenje, je, da poudarijo določene poteze obraza in zakrijejo tisto, kar se jim zdijo pomanjkljivosti, ali pa "izrišejo" tisto, kar jim manjka. Tako je dovolj le nekaj potegov z maskaro, da "odpreš" oči ali nežna šminka v koralni barvi, da obrazu v trenutku vdahne svežino. Ta »recept« se odlično obnese pri dvajsetih ali tridesetih letih.

Ne spreglejte:

Stvari pa postanejo nekoliko bolj zapletene, ko prideš v določena leta in se koža začne spreminjati. Temu primerno je treba prilagoditi tudi vašo lepotno rutino, ki je prvi in ​​osnovni korak, preden se lotite pudra in podobnega, pri ličenju pa je prav tako pomembno narediti nekaj sprememb, če ne želite vzbujati pozornosti. na napačne dele obraza, kot so podočnjaki in gube, ki ste jih morda nehote poudarili, čeprav si tega pravzaprav niste želeli.

To je tisto, česar po mnenju profesionalnih umetnikov ličenja ne bi smeli početi, ko ste starejši od 40 let, pa tudi kasneje v svojih 50 in 60 letih.

Kože najprej ne pripravite

Priprava kože pred nanosom ličil je absolutno obvezna, še bolj pa postaja pomembna, ko se staramo in naša koža potrebuje več hidracije. Pogosti napaki, ki jih profesionalni vizažisti vidijo pri zreli koži, sta hidracija in dehidracija. Preden nanesete puder ali katerikoli izdelek za ličenje, svetujejo, da investirate v dobro vlažilno kremo, ki bo koži povrnila vlago in pomagala, da se ličila zlijejo z njo. Ko je koža suha, je tako kot posušeno jezero vidna vsaka pora in razpoka.

Torej, očistite kožo, po potrebi naredite piling (brez mehanskega delovanja), tonirajte in navlažite kožo z dobro vlažilno kremo (na primer tisto, ki vsebuje hialuronsko kislino), nato pustite koži nekaj minut, da se posuši, preden nanesete plast primerja pred podlago , korektor in ostala ličila.

Prekomerno nanašanje težkega pudra in v prahu v kamnu

Pudri v kamnu nikakor niso najboljša možnost za zrelo kožo, saj ob nepravilni uporabi skoraj v trenutku poudarijo drobne linije in gube. Če ste zakorakali v peto desetletje, puder v prahu ali v kamnu uporabljajte v tankem, tankem sloju le na predelih, kjer se presejete, pa tudi čez dan, da "ubijete" sijaj.

Vizažisti prav tako poudarjajo, da ni treba vedno uporabljati pudrov z visoko prekrivnostjo, saj lahko vašo kožo še postarajo. Manj je več, puder pa nanesite v tankem sloju, niti ne na cel obraz, temveč tam, kjer je treba izenačiti polt. Strokovnjaki svetujejo, da uporabite gobice za ličenje, kot lepotni mešalnik, in puder nežno vtisnite v kožo ter ga zmešajte.

Boljše rezultate boste dosegli, če boste uporabljali tudi korektorje, kjer je treba zakriti določene "nepopolnosti", na preostalem delu obraza pa CC kreme ali podobno.

Puder je napačnega odtenka

Kot veste, ima puder zelo specifičen namen: pomagati, da je ten vaše kože videti enakomeren. Toda če poskušate popolnoma spremeniti barvo svoje kože in, recimo, videti porjaveli s temnejšim odtenkom ličil, se lahko zelo hitro konča tako, da boste videti starejši. Enako pravilo velja, če nevede izberete odtenke, ki so presvetli za vašo kožo.

Če se odtenek ne ujema, pritegne več pozornosti na vašo kožo. Ključno je, da barvo podlage zlijete s kožo, najlažji način, da izberete odtenek, pa je, da nekaj poskusite vzdolž linije brade. Tisti, ki najbolj pristaja, je vaš odtenek.

Uporaba preveč bleščic

Svetleči osvetljevalci so v zadnjih nekaj letih postali zelo priljubljeni, deloma zaradi vse večje priljubljenosti različnih tehnik oblikovanja obraza. Malo lesketanja na ključnih mestih, kot so vrhovi ličnic in pod obrvmi, lahko izgleda osupljivo in vam da zdrav sijaj.

Toda tu je ključna zmernost. Preveč svetlečih se izdelkov, ne glede na to, ali gre za osvetljevalce, rdečilo ali bronzer, morda le za senčilo z bleščicami, zelo zlahka zaide v pore in gubice ter jih dvakrat bolj poudari.

Namesto tega svetujemo, da pri bronzerjih ali rdečilih uporabite kremaste, vlažilne formule z mat zaključkom, pri osvetljevalcih pa raje izberite nežnejše formule in seveda ne pretiravajte.

Če ste zaskrbljeni zaradi drobnih linij in gub, je včasih najboljši nasvet, da se izogibate trendom in naredite tisto, kar je najbolje za vas in vašo kožo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Začela se je vladavina rib in to so spremembe, ki se v naslednjih mesecih lahko zgodijo posameznim znamemenjem

Priporočamo tudi: To je pijača, ki bi se ji morali izogibati, če si želite zagotoviti vitalno življenje in shujšati: Ogroža vaše zdravje in vodi v povečanje telesne teže

Najbolj brano