Prvi temnopolti transseksualec se je sprehodnil na modni reviji Louis Vuitton

Pred dnevi se je odvila modna revija moške kolekcije.

Prvi temnopolti transseksualec se je sprehodnil na modni reviji Louis Vuitton - Foto: Profimedia

Leta 1953 je James Baldwin napisal esej z naslovom "Tujec na vasi". V njem je podrobno opisal svoje izkušnje kot črno obiskovano mesto v Švici, ki še nikoli ni videla temnopolte osebe. Leta 2021 je Virgil Abloh - prvi temnopolti kreativni direktor pri Louis Vuitton - uporabil ta esej kot navdih za svojo kolekcijo moških oblačil za jesen 2021.

Linija je bila predstavljena v obliki videoposnetka, ki je vseboval performans, govorjeno besedo, glasbo in modele, ki so hodili skozi prizore, ki so vključevali zasneženo zunanjo pokrajino in zeleno marmornato notranjost.

V spremni besedi modne revije je Abloh vključil manifesta, papirnate lutke z nekaj pogledi iz zbirke, sliko svoje babice po materini strani v Gani, razmišljanja o vključitvi nadgrajenih kosov in "besedišče po besedah do Virgila Abloha," ki je opredeljeval vse, od tehnik izdelave oblačil do umetniške terminologije.

Zaradi te modne revije pa se je v zgodovino zapisal Kai Isaiah Jamal kot prvi temnopolti transseksualni model, ki se je nastopil na modni reviji za Louis Vuitton. "Naslov, ki ga bom nosil s ponosom za vedno. Ker sem bil ogledalo, ki sem ga potreboval," je zapisal pod objavo na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DEY/DEM (@kai_isaiah_jamal)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Heidi Klum na novi viralni fotografiji zgoraj brez pri 47-ih videti kot dvajsetletnica

Priporočamo tudi: Katie Holmes navdušila z najbolj šik modnim trikom, zaradi katerega boste pozabili na šal

Najbolj brano