Pozor, prihaja The Sartorialist II!

Septembra naj bi luč sveta ugledala druga knjiga Scotta Schumana, vsem modnim navdušencem dobro znanega po modnem blogu The Sartorialist. Njen naslov bo preprosto The Sartorialist II.

 

Prvo knjigo Sartorialist so prodali v več kot 100.000 izvodih in jo prevedli v več svetovnih jezikov. Foto: Penguin

Kot je na svojem uglednem blogu, na katerem že leta beleži modni slog na ulicah modnih prestolnic in metropol po vsem svetu (od New Yorka do Firenc, od Stockholma do Pariza, od Londona do Moskve in Milana ...), zapisal Schuman, se veseli ustvarjanja nove knjige.

Še posebej zato, ker mu je izkušnja s prvo, ki je izšla leta 2009 pri založbi Penguin, toliko dobrega prinesla. Spoznal je številne svoje bralce in se veseli, da bo tokrat lahko vse skupaj še bolje izpeljal.

Najboljše hrani za v knjigo

Tiste, ki jih njegovo ustvarjanje zanima, bo prek Twitterja obveščal o dogajanju v zvezi z novim knjižnim izborom fotografij in jim približal sam proces nastajanja knjige, s težavami in pozitivnimi platmi vred. Kot pravi, namerava tudi svoje bralce in sledilce vključiti v končni izdelek, a zaenkrat še išče najustreznejši način.

"Sart" priznava, da zadnje čase nekatere izmed svojih najljubših fotografij namesto objav na blogu raje shrani za v knjigo. Čeprav se težko zadržuje, da jih ne bi s svetom delil kar takoj, je prepričan, da bo prav zaradi njih knjiga še bolj zanimiva.

Z Garance po svetu

V zasebnem življenju je Scott partner francoske ilustratorke in modne blogerke Garance Dore, s katero se s svojo fotografsko opremo in kovčki, polnimi zavidanja vrednih modnih kosov, po svetu selita od tedna mode do tedna mode, od snemanja do snemanja, od zabave do zabave ...

Utrinke iz razgibanega življenja para, ki večino časa preživi v New Yorku, si oglejte v videu A Month in Fashion s podpisom Garance. Preberite pa tudi, kaj je Scott Schuman v ekskluzivnem pogovoru leta 2009 povedal Urši Jerkič.

Najbolj brano