Penelope Cruz nosila ženstven kostim s krilom, popoln za prehodno obdobje

Penelope Cruz beneški filmski festival otvorila v klasičnem kostimu Chanel in beli majici.

Penelope Cruz nosila ženstven kostim s krilom, popoln za prehodno obdobje - Foto: Profimedia

Če je kdaj obstajala vrhunska naložba, vredna visoke cene, je to brezčasen kostim Chanel. In kdo bi ga bolje nosil kot pravo dekle Chanel, kot je Penélope Cruz?

Z oskarjem nagrajeno igralko, obraz francoske modne hiše, so prvi dan 78. beneškega mednarodnega filmskega festivala videli v belem kostimu - krilu in suknjiču iz tvida z modro kontrastno podlogo in ovratnikom (Cruise 2020) v kombinaciji z elegantnimi črnimi sončnimi očali, beli usnjeni torbici Boy Chanel in belimi sandali s peto, vse Chanel.

47-letnica je s stajlingom z navadno belo majico uspela pomešati svoje povišane dizajnerske kose z  priložnostno kul pridihom.

Znamenit kostim s krilom, ki ga je ustvarila francoska oblikovalka Gabrielle "Coco" Chanel, so prvič videli leta 1925 na majhni predstavitvi v salonu znamke na ulici Rue de Cambon v Parizu. Od takrat je postal simbol elegantnega sloga in osvoboditve žensk, kar se vidi pri princesah Diani, Jackie Kennedy in Brigitte Bardot. Zato je seveda smiselno, da simbolično obleko Chanel nosi sodobna kinematografska ikona, kot je Penelope Cruz. Jasno je, da lahko klasični dvodelni komplet, če je pravilno stiliran, nosite tako, da se popolnoma prilega sodobni muzi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako v prehodnem obdobju nositi korzet? Tako!

Priporočamo tudi: Spice Girls bodo svojo 25. obletnico proslavile s ponovno izdajo svojega prvega albuma

Najbolj brano