Nova ženska energija v slovenski modi

Slovenska moda, zavita v žensko energijo. Ženska navdih in ustvarjalnost.

Modne kolekcije, ki nas navdušujejo:

detajli, kreativnost v krojih, materialih, združevanju kontrastov in navidez nezdružljivega. Šest slovenskih modnih oblikovalk - Nataša Peršuh, Aleksandra Brlan, Tinka Domjan, Neli Štrukelj, Nataša Hrupič in Jelena Prokovič - je za modno zgodbo v reviji Story predstavilo moč slovenskega modnega oblikovanja.

neli-tinka

NELI ŠTRUKELJ

Moja vizija je oblikovati za žensko, ki znova in znova preseneča. Je vedno ista, a nikoli enaka. Ženska energija je bila vedno prisotna v slovenski modi, vendar včasih spregledana, in čas je, da dobi priložnost.

TINKA DOMJAN

Za Faranduline kolekcije je značilno, da vedno izhajajo iz ženske energije, iz ženskih likov bodisi v filmu, glasbi ali umetnosti, ter izpostavijo pomembnost vrnitve k resničnim stvarem. Vzdušje kolekcije pomlad/poletje 2012, namenjene ženski, zaljubljeni v vrvež in fantazije metropolisa, deluje lahkotno, zračno, skoraj sferično in s svojim senzualnim in urbanim dizajnom odeva v ženstvenost.

aleksandra

ALEKSANDRA BRLAN

Energija in moč oblikovanja ... Trenutno je v slovenski modi zaznati veliko ustvarjalnosti. Tudi ženske ustvarjalnosti. To mi je všeč. Na skoraj vsakem koraku in vogalčku se dogaja kaj modnega. So takšni in drugačni dogodki in prireditve, ki želijo promovirati slovensko modo. Nekaterim uspeva bolje, drugim še bolje. Tudi to mi je všeč.

natasa hrupic

NATAŠA HRUPIČ

Ženska kot simbol večne lepote, moči, novega življenja in misterioznosti vedno ostaja na prvem mestu. Jaz ji dodam še senzibilnost, samozavest in pogled v prihodnost. Bolj kot to, da sem modna oblikovalka, so zame pomembni sporočilo, zgodba, stil in prepoznavnost mojega dela. V klasične oblačilne kose vpeljujem novosti, ki so pomemben del mojega raziskovanja in prepo­znavna rdeča nit znamke.

natasa persuh

NATAŠA PERŠUH

Oblikovalska energija nima spola, nima starosti, ne pozna geografskih omejitev.
Estetika, kreativnost, svežina in drznost v slovenski modi enostavno so.

jelena prokovic

JELENA PROKOVIČ

S sestro ustvarjava oblačila, ki se ne držijo strogo trendovskih napovedi. Radi imava udobje in ekstravaganco, stroge linije in nežno drapiranje. Prisegava na klasiko z inovativnimi in nepričakovanimi detajli v konstrukciji in dekoraciji.

Špela Jambrek,
kreativni vodja projekta: Špela Jambrek,
fotografije: Mimi Antolovič, ličenje Maja Šušnjara, pričeska: Urška za Mič Styling

Najbolj brano