Natečaj Mladi ustvarjalni podjetnik – nagrada za področje mode 2011

Pri British Councilu razpisujejo natečaj Mladi ustvarjalni podjetnik za ustvarjalce na področju mode. Z nagrado želijo pri posamezniku poudariti in povezati ustvarjalnost s podjetniškimi in vodstvenimi lastnostmi.

V petek, 3. junija bo v prostorih F-cluba od 16. do 19. ure potekal izbor slovenskega finalista.

Natečaj Mladi ustvarjalni podjetnik – nagrada za področje mode 2011

Nacionalni zmagovalec natečaja se bo udeležil izobraževalnega programa v Združenem kraljestvu, kjer bodo med drugim dobili priložnost za izjemno koristno navezovanje stikov in izmenjavo zamisli s kolegi, ki delujejo na področju modne industrije v Združenem kraljestvu in drugih državah.

Obisk Združenega kraljestva bo potekal med londonskim tednom mode septembra 2011.

O natečaju

Natečaj Young Creative Entrepreneur (YCE) poteka na devetih področjih ustvarjalnih industrij: oblikovanje, založništvo, vizualne umetnosti, interaktivne tehnologije, moda, filmska industrija, komunikacije, glasba in odrske umetnosti.
Program nagrade Mladi ustvarjalni podjetnik na področje mode izbere najvidnejše vzhajajoče zvezde sveta mednarodne mode in prepozna pomen podjetnikov pri razvoju modne industrije in njihovega sektorja ter predstavitvi najboljših dosežkov lokalne scene.

Kdo se lahko poteguje za nagrado?

Za nagrado Mladi ustvarjalni podjetnik (MUP) se lahko potegujejo mladi, motivirani podjetneži stari med 21 in 40 let, ki so se že izkazali s smislom za podjetništvo, z dobrim znanjem angleškega jezika in s tremi leti delovnih izkušenj na področju oblikovanja in izdelave modnih oblačil in obutve, tekstila, dodatkov in parfumov.

Vljudno vabljeni na izbor slovenskega finalista, ki bo potekal 3. junija 2011 v prostorih F-cluba (klub pod Ledeno dvorano, Hala Tivoli), od 16. do 19. ure.

Slovenskega finalista bo izbrala mednarodna strokovna žirija, ki jo sestavljajo:

- Romana Kramar, direktorica Modiane
- Barbara Podlogar, modna oblikovalka
- Joseph Rain, direktor agencije ASANTI MAA
- Stefan Siegel, ustanovitelj  Not Just a Label
- Petra Windschnurer, urednica mode in lepote pri reviji ELLE Slovenija

Slovenski finalist bo razglašen isti dan,

zvečer, na dogodku ob predstavitvi novega modnega portala www.fashion.si v F-clubu ob 20.30, ko bodo kreacije oblikovalcev tudi predstavili na modni reviji.

Septembra 2011 bodo nacionalni zmagovalci MUP potovali v Združeno kraljestvo, kjer se bodo udeležili enotedenskega programa, med katerim bodo lahko ustvarili priložnosti za nadaljnje delo in sodelovanje.

Program bo vključeval:

  • vodena skupinska srečanja, na katerih bo predstavljeno dogajanje v britanski modni industriji
  • mreženje z drugimi mednarodnimi udeleženci in britanskimi modnimi podjetniki
  • dostop do vplivnih ljudi v britanski industriji (skupinski obiski ali kosilo za izbrane udeležence), med drugim mentorstvo in spoznavanje priložnosti za vlaganja
  • čas za individualna poslovna srečanja
  • obisk londonskega tedna mode, ki bo vključeval tudi mednarodni sprejem, na katerem bodo udeleženci na kratko predstavili svoje delo sodelujočim.


Pretekla leta so programi vključevali skupinski tečaj pod vodstvom vplivnih udeležencev modne industrije, kot je sir Paul Smith, srečanje z vodilnimi podjetji na področju mode, kot so SCP, Topshop in Selfridges; srečanja in podporo vodilnih stanovskih organizacij in izobraževalnih ustanov, kot so British Fashion Council, Ethical Fashion Forum, London College of Fashion in Nottingham Trent University, ter mreženje z mladimi britanskimi modnimi podjetniki.

Še nekaj informacij

British Councilov program Mladi ustvarjalni podjetnik (MUP) ustvarja globalno mrežo vzhajajočih podjetnikov, ki delujejo v kreativni industriji. V ospredje postavlja tiste, ki znajo najti nove načine, kako približati ustvarjalno delo novemu občinstvu in skupnostim, na primer z uporabo novih modelov proizvodnje, distribucije in vrednotenja ter poudarja širše družbene, gospodarske in kulturne koristi takega dela. Osredotoča se na ljudi, ki jih žene strast do svojega dela in jim pomaga razviti spretnosti, pridobiti stike ter ustvariti mednarodni zalet. Glavni namen programa je spodbuditi prihodnje sodelovanje in poslovanje med Združenim kraljestvom in sodelujočimi državami po vsem svetu.

Od leta 2005 je v programu sodelovalo že več kot 80 mladih modnih podjetnikov iz več kot 40 držav, ki so ustvarili aktivno, tesno povezano  mrežo nekdanjih udeležence, začeli nove skupne podvige in sodelovanja, skupaj pripravili kolekcije in linije izdelkov, postali prepoznavnejši in sodelovali na mednarodnih tednih mode v Braziliji, Indiji,Indoneziji, Šri Lanki in drugih državah.

Dodatne informacije o nagradi: Tina Skočaj, tina.skocaj@britishcouncil.si, tel.: 01 300 20 42, M: 031 320 897

Najbolj brano