Na kratko: Wu, Sander, Le Bon, Japonski teden mode, Tyson

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Wu, Sander, Le Bon, Japonski teden mode, Tyson - Foto: Fotografija www.jfw.jp, Fotografija Imaxtree

Jason Wu - nov hit

Potem, ko mu je pri izbiri obleke za najpomembnejši dan v letošnjem letu zaupala Michelle Obama, je svet ponorel za Jasonom Wujem.

Njegova modna revija jesen-zima 2009/2010 je požela velik aplavz tudi med znanimi obrazi. Katie Holmes je tako prejšnji teden nosila njegovo kreacijo z jesenske kolekcije na rdeči preprogi. Coco Rocha in Chanel Iman sta se pridružili igralki, ter oblekli dve najbolj opazni obleki na modni reviji. Jason Wu pa je dodal, da je Chanel ena izmed njegovih najljubših manekenk.

Jil Sander za masovno prodajo

Upokojena nemška oblikovalka Jil Sander bo naredila znan comeback in to za masivno tržišče z moško in žensko kolekcijo za japonsko znamko Uniqlo.

Podjetje ima 765 trgovin po celem svetu. Njene obleke so bile zasnovane na estetski klasiki, elegantnih tkaninah, čistih linijah in neverjetni barvni paleti. Prvi kosi oblačil bodo za jesenske dni in ne dvomimo, da bodo njeni kosi kaj pretirano cenejši kot so bile njene nekdanje kreacije.

Amber Le Bon v Mylinem spodnjem perilu

Hčerka pevca skupine Duran Duran Amber Le Bon je postala novo lice znamke spodnjega perila Myla.

Lepotička je svoj debitantski nastop na milanski modni brvi doživela na reviji Moschino Cheap & Chic, poleg tega pa je že obraz spomladanske kampanje River Island. Manekenko so izbrali zaradi njenega dekliškega obraza.

Japonski teden mode

Od danes, 23. pa vse do 29. marca bo potekal teden mode v Tokiu.

V tem času se bo predstavilo 39 oblikovalcev. Današnjo predstavitev jesensko-zimskih kolekcij je odprl Motonari Ono, zaključil pa jo bo dvojec Hokuto Katsui ter Nao Yagi. Sobota bo namenjena trem modnim znamkam: Mikio Sakabe, Akira Naka in writtenafterwards.

Več o sami prireditvi in razstavljavcih si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani.

Zvezde kradejo delo modelom

Zvezde velikokrat kraljujejo na naslovnicah nekaterih najbolj znanih modnih revij, a nekdanji model Tyson Beckford si želi, da bi se njihovi obrazi umaknili s prve strani.

Gostitelj resničnostnega šova Želim postati supermodel je dejal, da zvezdnice kot so Cheryl Cole, Victoria Beckham ter Beyonce jemljejo službe manekenkam. Kot razlog navaja njihove postave, saj naj ne bi bile primerne za nošnjo dizajnerskih kosov, zato morajo velikokrat oblikovalci prirediti svojo obleko za zvezdnico, da bo ta izpadla dobro na naslovnici. Dodal je še, da modna industrija dela v krogu in da bodo zvezdniške naslovnice kmalu brez stila.

"Vse se bo vrnilo. Nekega dne se bo nek dizajner zbudil in si rekel:`Veste kaj? Nočem Gwyneth Paltrow. Želim si Adriano Lima, Gisele (Bundchen), želim si vrnitev visoke mode´."

Najbolj brano