Na kratko: Viktor & Rolf, YSL, Gwyneth, Malo, Jen

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Viktor & Rolf, YSL, Gwyneth, Malo, Jen - Foto: Fotografija www.lillypulitzer.com, Fotografija Imaxtree

Čarostrelec v V&R

Nizozemski dvojec Viktor & Rolf je rojen za ustvarjanje gledaliških kostumov.

Oblikovalca bosta sodelovala z Robertom Wilsonom pri njegovem najnovejšem projektu “Der Freischütz" oziroma “Čarostrelec”, romantični operi, pod katero se je podpisal Carl Maria von Weber. Uprizoritev v Baden-Badnu se bo zgodila 30. maja in 1. junija. Čeprav je nekaj kostumov zgodovinskih, jih Viktor Horsting opisuje kot skoraj stripovsko komično.

Življenje v glasbi

Francoski pevec Alain Chamfort in pisec besedil Pierre-Dominique Burgaud ustvarjata mjuzikel o življenju enega največjih modnih umetnikov vseh časov, pokojnega Yvesa Saint Laurenta.

Glasbena stvaritev se bo začela z oblikovalčevimi začetki pri nesmrtnem kralju visoke mode Christianu Diorju. Yvesov partner Pierre Bergé, ki je že slišal nekaj odlomkov pesmi, je dejal, da so ti zelo dobri.

Dobrodelne kopalke

Čeprav planira skorajšnjo predstavitev prve modne kolekcije, se je oskarjevka Gwyneth Paltrow podala v dodatne dizajnerske projekte.

Igralka je, za dobrodelne namene, oblikovala omejeno kolekcijo kopalk za trgovino Lilly Pulitzer. Kopalke bodo na voljo v posebnem programu A Colorful Cause: Celebrity Designer Program, kjer se letos zbira denar za boj proti kožni bolezni bulozni epidermolizi. Poleg omenjene Gwyneth, bodo sodelovali še Brooke Shields, Debra Messing, Marcia Cross, Angie Harmon, Bridget Moynahan, Catherine Bell, Elisabeth Hasselbeck im Garcelle Beauvais-Nilson. One bodo oblikovale posebno kolekcijo oblačil mamice in njihove otroke, z znamenitim tiskom Lilly Pulitzer.

Dell'Acqua nič več za Malo

Samo po enoletnem sodelovanju z znamko pletenin Malo, podjetje zapušča oblikovalec Alessandro Dell'Acqua.

Kot vzrok prenehanja sodelovanja se omenja manjšanje stroškov in posvetitev manjši kolekciji. Za to pa ne potrebujejo več znamenitega imena. Medtem, ko je Malo prejel kar nekaj ponudb potencialnih kupcev, pa se Dell'Acqua posveča svoji kolekciji in trenutnim projektom, med katerimi je tudi Black Dress, kolekcija dvajsetih oblek.

Modna dobrodelnost

Italijanska modna skupnost bo pomagala žrtvam uničujočega potresa v L'Aquili.

Gucci, Versace, Brioni ter Anna Molinari so le nekatera imena, ki bodo donirala sredstva za prizadeto regijo Abruzzo.

Očesni stilist

Jen Rade bo še dodatno obogatila svoj modni rezime.

Stilistka, ki skrbi za videz igralke Angeline Jolie za pomembnejše dogodke ter filmske premiere, je postala ambasadorka optike Ilori. Jannifer bo predstavljala trende očal na prireditvah ter bo ljudem svetovala glede nakupa. S svojo novo službo bo pričela v prihajajočem tednu, ko se v San Franciscu odpira nova trgovina Ilori.

Najbolj brano