Marion Cotillard je ta dolgo kontroverzni zvezdniški trend iz 90. let naredila za svojega: Posnemajte stajlinge zvezdnic

27. 2. 2024
Marion Cotillard je ta dolgo kontroverzni zvezdniški trend iz 90. let naredila za svojega: Posnemajte stajlinge zvezdnic (foto: Profimedia)
Profimedia

Dvojni džins je bil eden glavnih trendov za jesen-zimo 2023-2024 in tako bo tudi v prihodnji sezoni.

Dvojni džins je bil zvezdniški trend devetdesetih let, ki je ponovno zaživel v letih 2000, in je dolgo veljal za modni spodrsljaj. Le redki so si upali poskusiti "kanadski smoking", ki ga dolgujemo blagovni znamki Levi's®. Zdaj je prevzel modne brvi in garderobe zvezdnic, kot so Marion Cotillard, Elsa Hosk in Hailey Bieber, če omenimo le nekatere.

Profimedia

Trend dvojnega džinsa se vrača

Leta 1951 je ameriška znamka oblikovala videz, v celoti izdelan iz tega materiala, za pevca Binga Crosbyja. Umetniku, ki je stal za tako znanimi božičnimi pesmimi, kot sta White Christmas in Jingle Bells, so zavrnili vstop v hotel v Vancouvru, ker je njegova obleka v tistem času veljala za nekonvencionalno. Iz njegove nesreče se je rodil francoski izraz "kanadski smoking". Ta unisex kombinacija, ki so jo počasi uvajale modne smernice sedemdesetih let, je postala priljubljena med zvezdniki devetdesetih let, od Drew Barrymore do Tupaca Shakurja. Leta 2001 pa sta jo v središče pozornosti postavila Britney Spears in Justin Timberlake z ikonično ujemajočo se obleko na podelitvi ameriških glasbenih nagrad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Modna napaka? Ta misel je zares stvar preteklosti, saj se različice džinsa vračajo na modne brvi, saj se moda vrača k osnovam. Izbledel pri Ami ali Alaii, nestrukturiran pri Y/Project ali krojen po meri pri Versaceju - džins kot celostni videz je zdaj pravilo. Chanel, Acne Studios, Alexander McQueen, Balmain, Bluemarble in Balenciaga napovedujejo, da bo džins kraljeval pomladi/poletju 2024.

Oblikovalci, ki štejejo, so spodbudili, da se celostni videz džinsa uveljavlja kot nova uniforma za modne navdušence. Na modnih revijah, na naših Instagram kanalih in celo pri urednikih revije Vogue France je soglasno priljubljen. Kako jo nosite vi? Tukaj je nekaj odgovorov modnih deklet na to temo.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na črno, ta "dolgočasna" barva je hit letšnje zime med modnimi dekleti

Priporočamo tudi: Bogat napitek s kurkumo, ki spodbuja hujšanje in pospeševanje presnove: Pripravek pijte 5 dni in to so spremembe, ki jih boste opazili

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik