Kylie Jenner z izbiro obleke v središču nove polemike na modni reviji Schiaparelli Haute Couture pomlad in poletje 2023

Kylie Jenner je trenutno v Parizu na tednu mode, kjer je z izbiro obleke na modni reviji Schiaparelli pomlad-poletje 2023 šokirala mimoidoče.

V zadnjih dneh so zvezde zavzele francosko prestolnico. Po tednu, ki je bil namenjen novim moškim kolekcijam, je od ponedeljka v središču pozornosti visoka moda. Včeraj so se že zvrstile številne modne revije, med njimi tudi modna revija hiše Dior. Ob tej priložnosti so bile prisotne številne zvezdnice, kot so Carla Bruni, Camille Cottin in Catherine Deneuve. Na potovanje so se odpravile tudi znane osebnosti z vsega sveta. Kylie Jenner se je na primer udeležila več revij, med drugim tudi Schiaparellijeve. Zvezdnica resničnostnih šovov je za to priložnost nosila eno od oblek te znamke. Nosila je črno obleko z veliko umetno levjo glavo kot dodatkom. To je eden od vrhuncev nove kolekcije, saj se je Irina Shayk po modni brvi sprehodila v zelo podobni obleki. Vendar je tista, ki jo je nosila Kylie Jenner, na družbenih omrežjih sprožila veliko razprav. 

Številni uporabniki interneta so bili nad obleko, ki jo je nosila, ogorčeni in niso oklevali z opozorili: "Živali niso modni dodatki", "To ni umetnost", "Kylie naj neha spodbujati zlorabo živali", je pod eno od njenih objav zapisalo na tisoče ljudi. Odzvale so se tudi zvezde. Carla Bruni je na primer na TikToku objavila obleko in napisala, da ne ve, kaj naj si misli o njej, preden jo je izbrisala. 

Prvi dan tedna mode Haute Couture pomlad-poletje 2023 se je začel v mrazu. Pariški teden mode se je začel s Schiaparellijevo revijo v Petit Palais. Kolekcija, imenovana Inferno, vsebuje podpis umetniškega direktorja hiše, Američana Daniela Roseberryja. Z nadrealizmom Else Schiaparelli presega meje ustvarjalnosti s silhuetami, ki mešajo fikcijo in resničnost. Vsak odlomek izhaja iz domišljije pesnika Danteja Alighierija, natančneje iz njegovega dela "Božanska komedija", in predstavlja podobo živali, ki predstavlja enega od sedmih glavnih grehov. Levja glava na črni obleki brez naramnic predstavlja ponos, snežni leopard poželenje, volk pa pohlep. Čeprav gre očitno za umetno krzno, je podobnost z živalskimi figurami impresivna. Nenavadno, a impresivno kolekcijo si oglejte v galeriji.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Pet modelov hlač, ki bodo v letu 2023 bolj popularne kot skinny jeans

Priporočamo tudi:Astrologi opozarjajo: Najbolj nesrečen dan v letu 2023 za vaše nebesno znamenje

Najbolj brano