Kikifly v družbi znanih obrazov predstavil novo pesem Dvigamo se višje! (narisala vam bo nasmeh na obraz)

18. 10. 2023
Kikifly v družbi znanih obrazov predstavil novo pesem Dvigamo se višje! (narisala vam bo nasmeh na obraz) (foto: Rok Maver)
Rok Maver

Kikifly je včeraj v Rafineriji Cukrarna premierno predstavljal svoj novi, težko pričakovani singel, Dvigamo se višje. Premiere so se udeležili mnogi znani Slovenci, med njimi tudi Branko Đurić - Đuro z družino.

Kristijan Crnica, ki po novem nosi umetniško ime KIKIFLY, prinaša na slovensko glasbeno sceno nekaj povsem svežega in unikatnega. Skladba Dvigamo se višje, je prvotno nastala za otroke pediatrične klinike, vendar pa Dvigamo se višje še zdaleč ne cilja zgolj na otroke. "Želim si, da bi se vsi dvignili, tako ali drugače. Za nekatere to pomeni tukaj in zdaj, v svoji zavesti, za druge pač nekje, na nekih drugih planetih," je pomen skladbe razložil Kikifly, ki je na stvaritev, ki jo je ustvaril z legendarnim Žaretom Pakom izredno ponosen.

"Čeprav me ljudje poznajo večinoma po baladah, pa sem si zaželel ustvariti nekaj, kar bo poslušalcem, mladim in starejšim, tistim, ki so na zabavo zaradi vsakodnevnih obveznosti že malce pozabili, dvignilo srčni utrip in bodo želeli zaplesati," je dodal v odgovoru na vprašanje o tem, zakaj se je odločil akustično izvedbo skladbe v končni verziji pretvoriti v nostalgične disko ritme.

Videospot je režiral Gabriel Zmajšek (na sliki), posnel pa ga je Rok Maver. Pri režiji je sodelovala tudi Urška Žnidaršič, koordinacijo na prizorišču je prevzela Maja Monrue (na sliki), ki je na premieri tudi pozdravila občinstvo. Kristijan Crnica in Maja Monrue sta prijatelja že več kot 15 let, zadnje leto pa sodelujeta tudi poslovno pri razvoju blagovne znamke Kikifly. 

Med nastopajočimi v videospotu so se znašli tudi nekateri znani Slovenci, recimo Cassie Kagen, boljša polovica Tomija Megliča, ki se je premiere tudi udeležila. Na premiero je prišla tudi Zala Đurić Ribič, z vso svojo družino. Prišli so še Omar Naber, Urška Žnidaršič, Andrej Težak Tešky, Tinkara Fortuna, Rok Lunaček, Amadej Papež (Ice on Fire), Samantha Maya, Nuša Smolič in mnogi drugi, ki so navdušeno pospremili premiero videospota s stoječimi ovacijami.

Kikifly je ELLE na omenjeni premieri zaupal, da si je unikatne stajlinge v videospotu zamislil in sešil kar sam, in sicer "s pomočjo prijatelja, starejšega gospoda, Zvonka Babiča Kurbusa iz Maribora, za kar sem mu zelo hvaležen".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIKIFLY (@kristijan_kikifly)

Dodal je še, da je to njegov največji karierni mejnik do sedaj, ki pa napoveduje še veliko.

"To je šele moja druga pesem, prva je balada, ki govori o tem, kako je lepo, ko se spomniš na nekoga, ki ga že dolgo pogrešaš. Druga pesem pa je za ljudi, da jim z njo sporočim 'dejmo se imeti čisto malo bolj radi, malo se dvignimo višje v zavesti in spreglejmo, da smo le mala pikica, mali planetek in obstaja še ogromno stvari, večjih od nas'. In če se dvignemo le malce višje, vidimo, kako majhni smo, in v tem je v bistvu neka lepota, ki jo lahko doživiš. To, da dojameš, da nisi najpomembnejši, hkrati pa s tem dobiš veliko pomembnost; ko veš, da nisi najpomembnejši, začneš delati stvari bolj, kot jih čutiš."

Omenjeni videospot si lahko ogledate tukaj:

Dvigamo se višje je tretji singel, ki ga KIKIFLY drzno postavlja v glasbeni svet, po tem, ko je v avgustu podpisal pogodbo z založbo Nika in si postavil nove cilje za naprej. Čaka ga nekaj večjih koncertov, na katerih bo predstavil tudi druge svoje skladbe, ki jih ima namen v prihodnosti postaviti na svoj prvi studijski album, prav tako pa ga boste lahko doživeli na koncertu Omarja Naberja, v Cvetličarni, 10. novembra ter na akustičnem koncertu Ice on Fire, v Cukrarni, prav tako v drugi polovici novembra.

Fotografije Rok Maver in promocijsko gradivo

Preberite še: Tukaj je nova ELLE! Urednica mode in lepote Petra Windschnurer: "Nazaj na delo lahko zveni tudi zelo privlačno"

Priporočamo tudi: Camille Razat: "To je predstava v najlepši luči, ljudje želijo sanjati, še posebej dandanes." (ekskluzivni intervju z igralko iz serije Emily in Paris)