Slika 2/3

Na glavi je imela tiaro Lover’s Knot. Je princesina najljubša - nosila jo je že ob več priložnostih - in je zelo pomenljiva. Tiaro Lover's Knot je leta 1913 za kraljico Mary naročila hiša Garrard, izdelana pa je iz diamantov in 19 visečih biserov v srebru in zlatu.

Tiaro je sčasoma dobila kraljica Elizabeta II, ki jo je posodila svoji snahi, princesi Diani. Zaradi Dianine eksplozivne slave je postala ena najslavnejših tiar v zgodovini. (Čeprav v njej morda ni tako uživala kot javnost: menda je bila tako težka, da jo je po nošenju bolela glava.) Fotografija, na kateri Diana leta 1989 nosi diadem z belo, z biseri okrašeno Catherine Walker, velja za eno najbolj ikoničnih podob pokojne princese.)

Ko se je Kate Middleton leta 2011 - 14 let po Dianini smrti - poročila s princem Williamom, jo je kraljica Elizabeta predala mladi princesi. Njena tiara pa ni bila edini kos nakita, s katerim se je poklonila kraljevim damam pred njo: na njenem zapestju je bila biserna zapestnica, ki je pripadala septembra umrli kraljici.

Profimedia

Najbolj brano