Givenchy in njegova neznosna prostranost modnih kreacij na tednu mode v Parizu. Oglejte si najlepše modne videze

Preprostost zagotovo ni prva beseda, ki nam pride na misel, ko brskamo po skrivnostnih modnih kreacijah modne hiše Givenchy, čeprav je Matthew M. Williams s celotno kolekcijo želel doseči ravno lahkotno kulturo mode, s katero bi ljudi pritegnil in navdušil. Videzi odeti v črnino, ki se razkošno sprehajajo po modni pisti na tednu modne in se bohotijo v svoji predrznosti in eleganci, se proti koncu le omehčajo in uspemo uzreti mehke, nežne videze. 

Slika 1/24

V fotogaleriji si oglejte najlepše modno ulične sloge, ki jih je za jesen in zimo 2022 napovedal Givenchy

Profimedia

Matthew M. Williams je za svojo jesensko zimsko kolekcijo iskal lahkotnost, nekaj, kar ljudje lahko resnično nosijo in se z oblačili poistovetijo. Kolekcija, ki je bila večinoma odeta v temno zeleno in črno, je bila v glavnem usmerjena v ulična oblačila, ki v svetu mode niso popularizirana, sestavljena iz stereotipov, kot so večplastne in vezane majice in puloverji z logotipi v slogu metalskih skupin; vrečaste hlače iz džinsa in usnjene trenirke; ter voluminozni plašči do tal, ki so se bohotili po modni stezi podobni konstrukciji, obsijani s svetlobo štirih okoliških LED svetil, ki so bile videti kot tiste, ki se uporabljajo na nogometnih igriščih.

"To je jezik svetlobe, ki smo ga gradili za nastop," je dejal Williams. "Zame je to povezano s prihodom v areno; to je vseobsegajoče razpoloženje." Kot nekdanji kreativni direktor glasbene industrije se  rad izraža v velikih potezah glasbenih videospotov in koncertnih prizorišč. To je bilo jasno razvidno iz njegovega utripajočega in precej poživljajočega soundtracka (za katerega je vztrajal, da naj bi bil lahkoten), iz njegovega prostranega prizorišča "La Défense", in iz njegovega naravnega dialoga med športnimi in večernimi oblačili.

Na podlagi okraskov in konstrukcij, ki jih je nadel na svoje modne kose - od biserov Audrey Hepburn do zapletenega pasu na hrbtu večerne obleke - je dekorativni jezik Huberta de Givenchyja prevedel v sodobnost in ekskluzivno lahkotnost, s katero je želel prepričati svoje modno občinstvo. Od večernih oblačil do lahkotnih modnih kosov, se je materializiral v bisernih vezeninah na kavbojkah, majicah z biseri, ki so se uporabljale za plastenje (pozneje so se spremenile v koktajl obleke), in dolgih majicah, ki so se od spodaj razrezale, da so spominjale na nekakšen podvezni pas.

"Gre samo za današnji dan. Moje delo je res instinktivno," je dejal Williams. In to je tokrat želel izraziti tudi na svoji modni reviji v Parizu. Trdimo lahko, da je  je Williams v svoji kolekciji, na zelo vzvišen modni način, preprosto odražal vsakdanji pristop naše trenutne kulture do oblačil.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Modna revija Balenciaga močno navdihnjena z razmerami v Ukrajini. Oglejte si utrinke z včerajšnje modne revije

Priporočamo tudi: Pomladi se v modo vračajo ti ženski čevlji, ki jih ženske obožujemo, moški pa sovražijo

Najbolj brano