Giambattista Valli tokrat obljublja pariško eleganco in nečimrnost skozi romantične detajle. Navdušite se nad najlepšimi modnimi videzi

"V Franciji so ženske feministično naravnane na zelo sodoben način," je pojasnil Giambattista Valli, tako pa je želel zapeljati tudi svojo kolekcijo, predstavljeno na tednu mode v Parizu. "So zelo kompleksne, uveljavljajo svojo držo in jim ni mar za kakršno koli kritiko. Želijo biti samo svoje. To mi je pri Francozinjah zelo všeč in v navdih, saj želim, da je tudi moja kolekcija predstavlja ta močan in ženstveni duh".

Slika 1/27

V fotogaleriji si oglejte romantičen nabor najlepših modnih videzov te jeseni in zime 2022.

Profimedia

Italijanski modni oblikovalec Giambattista Valli je na svojo steno v zakulisju modne revije pripel fotografijo, ki jo je leta 1968 posnel Henri Cartier-Bresson, na kateri je mlada ženska, ki sedi pred restavracijo Brasserie Lipp v svoji kul, prefinjeni, a skromni obleki. Ob njej je bila starejša ženska v klasični silhueti iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, ki ji je pošiljala strog pogled neodobravanja. "Tega so me naučile Francozinje, preprosto jim ni mar, zveste so same sebi, feministično moderne ter sodobne". 

V Parizu se zgodovina ponavlja, pravi italijanski modni oblikovalec in ravno to je tisto, ki mu je pri Parizu tako všeč. To je tisto, kar ustvarja ravnovesje med elegantnim in kul, ki to mesto drži na nogah, in tisto, kar dodaja čarobno sestavino - malo iskrivosti in ostrine - nabrani, romantični, celo dekliški detajli, ki se spretno vijejo v svoji prefinjenosti in vse to je v svojem delu uspel prikazati Giambattista Valli. 

Njegova kolekcija je temeljila na dihotomijah, ki obstajajo med generacijami. Odprla se je z repliko skope bele srajčne obleke, ki jo je nosilo dekle na Cartier-Bressonovi fotografiji, in nadaljevala z nizom oblek iz 60. let, dokler se krila niso spremenila v razširjene hlače in so se pred našimi očmi začeli odvijati protesti leta '68, čeprav romantizirani skozi Vallijev porcelanast objektiv. Plašč do tal, obrobljen z umetnim krznom, je spominjal na detajl, ki so jih med upori nosili študenti, in je bil v jasnem nasprotju z bolj klasičnimi, damskimi silhuetami, ki jih je Valli vključil v svojo linijo, da bi ponazoril svojo pariško poanto.

Tako kot številni oblikovalci v tej sezoni je tudi on dejal, da so se stvari v zadnjih 12 dneh obrnile v nekoliko drugačno smer, pri čemer je imel v mislih vojno v Ukrajini. Ker je želel izraziti občutek upanja in optimizma za prihodnje generacije, je modelom uredil mokre lase, ki so simbolizirali preporod, prvotno glasbeno podlago je zamenjal s čustveno skladbo Maxa Richterja in v svojo produkcijo vnesel nekaj mračnega miru. Vallijev sprehod po "cesti revolucije", ki se je vila po modni pisti, je zaključil s serijo čudovitih večplastnih oblek iz tila, ki so bile v svojih poskočnih volumnih tako lahkotne in eterične, da je občinstvo obsedelo in se ponovno zaljubilo v življenje. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj modna kombinacija letošnje pomladi: Kavbojke kombinirajte s tem kosom

Priporočamo tudi: Givenchy in njegova neznosna prostranost modnih kreacij na tednu mode v Parizu. Oglejte si najlepše modne videze

Najbolj brano